Cu o întârziere de aproape două luni şi jumătate, laptele şi cornul ajung, în sfârşit, în toate şcolile din Teleorman

Cu o întârziere de aproape două luni şi jumătate, laptele şi cornul ajung, în sfârşit, în toate şcolile din Teleorman

Până astăzi au primit produsele lactate şi de panificaţie doar elevii din zona Alexandria. Începând de luni, 4 decembrie, produsele ajung şi la elevii din zonele Turnu Măgurele , Roşiorii de Vede, Zimnicea şi Videle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o întârziere de aproape două luni şi jumătate, produsele lactate şi de panificaţie promise de Guvern ajung pe băncile tuturor elevilor din Teleorman.

Anul şcolar a debutat în judeţ fără lapte şi corn, pentru că, după spusele autorităţilor judeţene, nu s-au găsit firme interesate să participe la licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Teleorman. Potrivit autorităţilor judeţene, licitaţiile au fost lansate încă din luna mai şi cu toate acestea nu s-au găsit la timp doritori să aducă laptele şi cornul pe băncile elevilor. Abia în octombrie, la o lună de la începerea şcolii,  s-a finalizat procedura de licitaţie pentru zona Alexandria şi elevii din această zonă au început să primească produsele.

Pentru restul elevilor, abia recent s-au găsit furnizori, astfel că produsele lactate şi de panificaţie ajung în şcoli, începând de astăzi. ”Am reuşit să finalizăm achiziţia pentru corn şi lapte pentru zonele Roşiorii de Vede, Zimnicea, Turnu Magurele şi Videle. Urmează ca începând cu data de 4 decembrie produsele să fie distribuite în unităţile de învăţământ”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu.

Întârzieri în fiecare an

Întârzieri în furnizarea produselor lactate şi de panificaţie au existat şi în toamna anului trecut, la începerea anului şcolar. În 2016, Programul ”Lapte şi corn” a debutat în Teleorman la sfârşitul lunii septembrie. Produsele lactate şi de panificaţie nu au ajuns în şcoli odată cu demararea noului an şcolar, pe 12 septembrie 2016, deoarece una dintre firmele participante la licitaţia de achiziţie şi distribuţie a alimentelor a cerut Consiliului Judeţean anularea comunicării prin care era notificată că nu îndeplineşte condiţiile de participare la acest proces. Şi în 2015 au existat întârzieri, tot din motive birocratice. În urmă cu doi ani, laptele şi cornul au ajuns pe băncile elevilor teleormăneni, la sfârşitul lunii octombrie.
Valoarea estimată a contractelor de achiziţie a produselor lactate şi de panificaţie, dar şi de mere se ridică, anul acesta, la 7.042.325 lei. De program ar trebui să beneficieze 30.576 de copii, preşcolari şi elevi din clasele I-VIII.

Fără mere

Dacă laptele şi cornul au ajuns, totuşi, în şcoli, cu o întârziere de aproape două luni şi jumătate, pentru merele promise de Guvern, elevii din Teleorman mai au ceva de aşteptat. Potrivit autorităţilor, abia recent s-au găsit firme interesate să participe la licitaţie, procedura fiind în curs de derulate. Cel mai probabi, elevii din Teleorman au şanse să primească mere abia peste două săptămâni, dupa ce va trece perioada de depunere a contestaţiilor.

 

citeste totul despre: