Copilul salvat din puţ este în stare gravă: „Într-o săptămână putem să spunem dacă apare vreo ameliorare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care salvatorii reuşesc să-l scoată pe copilul îngheţat din puţ FOTO Dorin Constanda / Adevărul
Momentul în care salvatorii reuşesc să-l scoată pe copilul îngheţat din puţ FOTO Dorin Constanda / Adevărul

Dănuţ Pascu, bebeluşul de aproape 2 ani din Teleorman care a stat blocat aproximativ 11 ore într-un puţ, la 16 metri adâncime, se află în continuare în stare gravă, tratamentul de reanimare fiind unul de durată.

Băieţelul de 1 an şi 8 luni respiră în continuare cu ajutorul aparatelor şi primeşte tratament sub atenta supraveghere a medicilor. 

”Copilul este în continuare intubat. Speram sub tratatmentul antibiotic să apară o oarecare ameliorare , dar tratamentul va da roade în timp. El este pe aparate şi analgosedat special ca acel plămân să îşi revină sub tratamentul antibiotic. Riscul este acelaşi, de infecţie pulmonară. Este nevoie de timp ca să aibă un efect, nu se obţine după o zi pe alta. Trebuie să treacă câteva zile. Într-o săptămână putem să spunem dacă apare vreo ameliorare”, a declarat Raluca Alexandrescu, purtător de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”.

Copilul va fi văzut şi de un neurolog, pentru a se stabili dacă în urma stopului cardiorespirator a suferit leziuni.

Micuţul are pneumonie de aspiraţie, adică a intrat lichid în plămâni, după ce ar fi inspirat vomă sau apă, stând cu capul în jos, a doua variantă fiind infirmată însă de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman. 

A stat sau nu cu capul în apă?

Salvatorii au avut ca prioritate zero menţinerea copilului în viaţă. De la bun început, în puţ au fost introduse camere video prin intermediul cărora a fost umărită la exterior, pe un monitor, starea copilului.

Contrar declaraţiei purtătorului de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti,

reprezentantul ISU Teleorman spune că Dănuţ nu a stat deloc cu capul în apă. „Camerele monitorizau starea copilului. Poziţia lui a fost, în tot timpul cât l-au supravegheat camerele, cu capul în sus. La un moment dat a avut o perioadă de calmitate, nu mai reacţiona şi ne speriasem. Când au lăsat camera un pic mai în jos, copilul a reacţionat şi a început să plângă. Ne-am dat seama că este în viaţă“, a spus  Gelu Dragomir, de la ISU Teleorman. În puţ s-a introdus în permanenţă aer cald şi oxigen.

Dănuţ a fost salvat de la 16 metri adâncime după o intervenţie dificilă care a durat aproape 11 ore.

   

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite