Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Teleorman. Eugen Pîrvulescu a fost ales preşedinte cu 174 de voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea s-a desfăşurat la Căminul Cultural din Viişoara
Întâlnirea s-a desfăşurat la Căminul Cultural din Viişoara

Liberalii teleormăneni s-au adunat la Viişoara locul de desfăşurare al  Comitetului de Coordonare judeţean pentru alegerea noii conduceri a partidului.

La Căminul Cultural din Viişoara au venit de la Bucureşti şi reprezentanţi ai conducerii centrale a partidului precum preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL Cristian Buşoi, deputaţii PNL Mihai Voicu, Ben Oni Ardelean, Cătălin Predoiu, Teodor Atanasiu, Gigel Ştirbu şi Ludovic Orban.

În cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL Teleorman au intrat, în final, Eugen Pîrvulescu, Claudiu Crăcea şi Adrian Savu .Teodor Niţulescu, a cărui posibilă candidatură a fost mediatizată în ultimele zile, nu s-a regăsit pe lista de candidaţi, pe motiv că numele său nu mai figurează în baza de date a partidului.

Din cei 352 de delegaţi convocaţi, în sala Căminului Cultural din Viişoara, au fost prezente 335 de persoane care au votat, în final, pentru noua conducere a organizaţiei judeţene. Maestru de ceremonii al alegerilor liberale de la Viişoara a fost preşedintele interimar Eugen Pîrvulescu, cel care a şi ales, de altfel, locul de desfăşurare al întâlnirii, contestat de unii delegaţi. Conform ”tradiţiei” , ca la majoritatea întâlnirilor organizate de liberalii teleormăneni, conferinţa a început după o întârziere de o oră. Şi tot conform tradiţiei, liberalii teleormăneni nu s-au dezis nici de data aceasta în ceea ce priveşte slaba capacitate de organizare. Mara Calista, singurul deputat al partidului în Teleorman, a declarat că a aflat de la colegi că şedinţa Comitetului de Coordonare începe la ora 12.00, şi nu la ora 17.00, aşa cum fusese informată, şi că nici nu a fost invitată la eveniment. De altfel, deputatul nu a fost, iniţial, invitat nici în prezidiu.

”Astăzi aveţi o competiţie în care sunt implicaţi pentru funcţie de preşedinte trei candidaţi, Eugen Pîrvulescu, Adrian Savu şi Claudiu Crăcea. Am o mare rugăminte :votaţi fiecare aşa cum vă dictează propria evaluare , propriul discernământ, aşa cum credeţi că este bine pentru OPBL, dar vă rog în acelaşi timp, după ce se termină această conferinţă judeţeană, fiecare membru al PNL să se alinieze în mod solidar în spatele conducerii judeţene care va fi aleasă pentru că avem nevoie de fiecare membru al PNL pentru a porni reconstrucţia partidului. Aveţi partidul pe mână, şi astăzi, şi pe 17 iunie. Din fericire partidul este pe mâini bune. Priviţi cu mare grijă, măsuraţi de şapte ori şi tăiaţi odată. Alegeţi în fruntea partidului, atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional, oameni adevăraţi care să aibă caracter, care să fie oameni care reprezintă cu adevărat valorile , principiile pentru care ne luptăm de 20 şi ceva de ani. Alegeţi lideri credibili”, le-a spus Ludovic Orban delegaţilor la Conferinţa Judeţeană.

Pîrvulescu contestat:”Trebuie să plecaţi!

Preşedintele interimar al PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, deşi favorit în cursa pentru funcţia de preşedinte şi preferat de conducerea centrală a partidului nu s-a bucurat de ovaţii din partea delegaţilor. Din contră. În intervenţiile lor, contracandidaţii Savu şi Crăcea au punctat, în aplauzele multor delegaţi, defectele şi greşelile preşedintelui interimar, favoritul organizaţiei de la centru.

”Trebuie să plecaţi! Dumneavoastră m-aţi îndepărtat pe mine şi pe mulţi alţii din conducerea partidului Eu pot să vă spun că nu voi face aceeaşi greşeală. Pentru că eu îmi doresc un partid mare în Teleorman, un partid care să poată să lupte şi nu o gaşcă obedientă. Suport critica şi ştiu să mă port decent cu cei care nu sunt de acord cu mine. Şi pentru asta, dl preşedinte, astăzi, trebuie să plecaţi! Dl preşedinte interimar, şcolile pe care dumneavoastră nu le-aţi făcut sau le-aţi făcut prost nu v-au învăţat principiile liberale şi nici arta de a conduce. E adevărat, astea nu se învaţă în şcoală. Dar a citi, a scrie corect şi a te comporta civilizat în societate se învaţă şi se pare că dumneavoastră aţi cam lipsit de la aceste cursuri”, i-a transmis Adrian Savu lui Eugen Pîrvulescu.

”Se poate vorbi de alegeri corecte în PNL Teleorman?”

Claudiu Crăcea, candidat la funcţia de preşedinte a acuzat conducerea interimară a PNL reprezentată de Eugen Pîrvulescu că nu a organizat alegeri corecte. Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a modului în care Pîrvulescu, în  calitatea sa de preşedinte interimar , a aranjat alegerile în unele localităţi, în aşa fel încât să-şi  atragă un avantaj electoral în perspectiva alegerilor judeţene. ”Ne-am adunat, astăzi, pentru a decide dacă continuăm să acceptăm impunerile de la centru sau ne vom câştiga dreptul de alege şi de a decide. Aveţi nevoie de omul lor sau de omul vostru? Putem vorbi  la Teleorman de alegeri corecte când şapte organizaţii au fost decapitate, fără motiv real, chiar înainte de alegeri, doar pentru a- şi crea un avantaj electoral?  Şi mă refer la Alexandria, Zimnicea, Balaci, Purani, Nenciuleşti, Smârdioasa şi Suhaia Se poate vorbi de alegeri corecte când Comisia de arbitraj nu poate răspunde  trei luni la contestaţii şi sunt contestaţii depuse. Se poate vorbi de alegeri corecte când nici Bucureştiul nu răspunde? Se poate vorbi de alegeri corecte când cei care conduc organizaţia judeţeană decid cine candidează şi cine nu, încălcând un drept fundamental, de a alege  şi de a fi ales.Cred că, până la urmă, o să ne conteste pe toţi”

Niţulescu : ”Dacă astăzi nu candidez este pentru că, aseara, aţi hotărât că nu sunt înscris în baza de data”

Teodor Niţulescu, căruia i s-a respins candidatura pe motiv că nu a fost găsit în baza de date a partidului, a ţinut să-şi spună şi el nemulţumirile în faţa celor veniţi de la centru : ”E judeţ roşu Teleorman?  Păi ia să vedem de ce este judeţ roşu Teleorman. Teleorman este judeţ roşu pentru că Niţulescu în funtea PDL-ului, în 2012, a luat 23 de primari, la parţialele din 2014 a mai adăugat unul şi am ajuns la 24? Marin Almăjanu avea şi el 24-25 de primari, pe listele USL , dar era liberal. Ia faceţi socoteala, pai 24 şi cu 25 fac vreo 49. Păi âsta e judeţ roşu? Este judeţ de dreapta, dar greşelile de la centru îl fac să fie judeţ roşu (...)Asta e realitatea stimaţi colegi de la Bucureşti. În loc, după victoria lui Klaus Iohannis, să punem Guvernul nostru să sprijinim cu adevărat primarii, am tăcut şi am sprijinit primarii PSD. Venim acum şi le spunem primarilor că o să îi sprijinim? Astea sunt realităţile acestui partid.  Astea sunt greşelile care ne duc la fund. D-aia electoratul nu ne vede niciodată cu ochi buni. N-are nimeni nevoie de Niţulescu care cunoaşte foarte bine PSD-ul? Dacă astăzi nu candidez este pentru că aseara aţi hotărât că nu sunt înscris în baza de data. E un mister, pe care vă rog să-l dezlegaţi dumneavoastră”.

174 de voturi pentru Eugen Pîrvulescu

Raluca Turcan, Ludovic Orban, Cătălin Predoiu şi ceilalţi reprezentanţi de la centru ai PNL au plecat înainte să delege misterul respingerii candidaturii lui Niţulescu şi fără să comenteze acuzaţiile făcute de Adrian Savu şi Claudiu Crăcea. Pe motiv că sunt aşteptaţi la Craiova, mai marii de la centru ai PNL au părăsit sala, lăsând delegaţii teleormăneni să voteze aşa cum era de aşteptat.

Rezultatul previzibil de la bun început pentru toţi delegaţii s-a confimat, în final. Din cei 351 de delegaţi înscrişi pe liste şi-au exercitat dreptul de vot 334, numărul voturilor valabil exprimate fiind de 328.

Eugen Pîrvulescu a fost ales în funcţia de preşedinte al PNL cu 174 de voturi. Claudiu Crăcea a primit 88 de voturi, iar Adrian Savu, 66.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite