Cod portocaliu de ninsori. Maşini derapate şi circulaţie îngreunată pe drumurile din Teleorman

Cod portocaliu de ninsori. Maşini derapate şi circulaţie îngreunată pe drumurile din Teleorman

Foto arhivă

Judeţul Teleorman se află astăzi, 06 ianuarie, sub incidenţa codului portocaliu de ninsoare abundentă şi  viscol puternic. Mai multe maşini au derapat pe drumurile din judeţ şi în 23 de localităţi sunt probleme cu furnizarea energiei electrice.

Se circulă  în condiţii de iarnă, pe toate drumurile naţionale şi judeţene. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale acţionează cu 60 utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante, iar operatorul economic care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene, cu 42 de utilaje. Potrivit ISU Teleorman, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, 23 de localităţi au raportat defecţiuni la reţea,fiind afectaţi mai mulţi consumatori.
 
Este vorba despre localităţile Poeni, Gratia, Smârdioasa, Beiu, Storobăneasa, Brânceni, Poroschia, Ţigăneşti, Zimnicea, Turnu Măgurele, Viişoara, Piatra, Lisa, Spătărei, Voievoda, Plosca, Mavrodin, Buzescu, Islaz, Moldoveni, Măldăeni, Troianu şi Siliştea. Potrivit ISU Teleorman care monitorizează situaţia din judeţ,  furnizorul de energie elctrică are în teren 13 echipe pentru remedierea problemelor apărute, numărul acestora urmând a fi suplimentat în orele următoare.
 
Un autotren şi un autoturism au derapat de pe carosabil
 
”În jurul orei 04.00, pe numărul unic de urgenţă 112, s-au primit două apeluri, prin care se solicita ajutorul autorităţilor pentru repunerea pe carosabil a unui tir şi a unui autoturism, ce părăsiseră  drumul public, pe centura ocolitoare a municipiului Alexandria, în dreptul localităţii Buzescu.La faţa locului au ajuns rapid două echipaje de poliţie, precum şi reprezentanţii Drumurilor Naţionale, cu mai  multe utilaje de deszăpezire, care au repus pe carosabil cele două autovehicule, acestea reluându-şi traseul în condiţii de siguranţă”,se arată într-un comunicat de presă emis de ISU Teleorman.
 
Persoane fără adăpost, preluate şi transportate la spital
 
În această noapte, pe timpul efectuării patrulărilor de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean, au fost depistate două persoane fără adăpost, acestea fiind preluate şi transportate la Spitalul de Urgenţă Judeţean Teleorman, pentru a fi cazate pe timpul nopţii. 
 
Microbuz cu şase persoane, repus pe carosabil
 
”În această dimineaţă, la ora 06.27, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, s-a anunţat faptul că pe DC 4, pe raza localităţii Udeni, un microbuz cu 6 persoane a derapat şi a rămas suspendat în şanţ. S-a luat legătura cu membrii SVSU Sîrbeni, care au trimis la faţa locului un buldoexcavator, învederea tractării şi repunerii în circulaţie. În cel mai scurt timp posibil, autovehiculul a fost repus pe carosabil, acesta reluându-şi traseul. Nu s-au înregistrat victime” se arată în informarea de la  ISU Teleorman
 
Recomandări pentru toţi cetăţenii judeţului Teleorman
 
Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman recomandă cetăţenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate. ”Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient. Să urmărească cu maximă atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale. Să pornească la drum cu rezervorul de combustibil plin. Să ţină în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile. Să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc)”
 
Ce trebuie să faceţi dacă viscolul vă blochează în trafic
 
-Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;
- Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;
- Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, acest lucru protejându-vă împotriva inhalării de monoxid de carbon;
- Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament;
- Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea;
- Consumaţi lichide pentru evitarea deshidratării;
- Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: