Cod portocaliu în judeţul Teleorman: case inundate şi sate rămase fără curent electric

Cod portocaliu în judeţul Teleorman: case inundate şi sate rămase fără curent electric

FOTO: ISU Teleorman

Judeţul Teleorman a fost sub avertizare Cod portocaliu de ploi luni după-amiază. În urma precipitaţiilor, mai multe case au fost inundate.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare nowcasting Cod portocaliu de ploi pentru localităţi din judeţele Giurgiu şi Teleorman, precum şi din judeţele Braşov, Sibiu şi Mureş, valabile luni, 20 mai, în intervalul orar 17.30-18.00.

Potrivit meteorologilor, în judeţele Giurgiu (localităţile: Giurgiu, Băneasa, Frăteşti, Oinacu, Vedea, Stăneşti, Daia, Putineiu, Găujani, Malu, Slobozia, Gogoşari) şi Teleorman (Bragadiru, Pietroşani, Conţeşti, Năsturelu, Frumoasa, Bujoru), se vor semnala grindină de dimensiuni medii, averse ce vor cumula 30 - 35 l/mp, frecvente descărcări electrice şi vijelie.

„În urma precipitaţiilor abundente înregistrate în zona oraşului Zimnicea, 7 curţi au fost inundate, apa ameninţând să  pătrundă în locuinţe.

Pentru evacuarea acesteia şi restabilirea stării de normalitate, la faţa locului acţionează două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Zimnicea, un echipaj de la Detaşamentul Alexandria şi o echipă a SVSU Zimnicea, cu patru motopompe transportabile”, transmite ISU Teleorman.

Cele şapte gospodării inundate se află pe străzile Cuza Vodă (2 curţi), Agricultori, Speranţei, Romană, Ştefan cel Mare şi Apusului.

Totodată, ISU anunţă că în acest moment şase echipe tehnice ale operatorului de distribuţie a energiei electrice acţionează pentru remedierea problemelor apărute la cinci localităţi (Bujoru, Pietrosani, Bragadiru, Costesti şi Vanatori), cu un număr de aproximativ 3955 de abonaţi afectaţi.

Recomandări ISU Teleorman:

Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torenţial, îndemnăm populaţia din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

Pe aceeaşi temă:

Casă distrusă de explozia unei butelii. O femeie decedată a fost găsită de pompieri în interiorul acesteia

Femeie în stare de inconştienţă, blocată într-o farmacie. A intervenit descarcerarea

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: