Cine este preotul prins că întreţinea relaţii sexuale cu un minor. A fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Ene Marin sursa: youtube
Preotul Ene Marin sursa: youtube

Judecătorii au decis ca preotul ortodox să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un tânăr de 16 ani.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a preotului Ene Marin. Acesta ceruse să fie arestat la domiciliu, însă judecătorii au respins cererea.

Preotul Ene Marin (64 de ani), slujitor la biserica Fotăcheşti din oraşul Videle - Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, a fost prins în flagrant în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor de 16 ani, într-o locuinţă din Sectorul 3 al Capitalei.

Minorul făcea parte dintr-un centru de plasament şi ar fi fost luat în mod frecvent de către acest bărbat şi ademenit cu bani, pentru a întreţine raporturi intime cu el, spun anchetatorii.

„Este vorba despre un preot din episcopia Alexandriei care era deja suspendat de la slujire si care va fi deferit acum consistoriului bisericesc, forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave. Sancţiunea cea mai înaltă pe linie bisericească este caterisirea, adică îndepărtarea definitivă din preoţie. Este ceea ce urmeză să se întâmple şi în acest nefericit caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Implicat într-un dosar de şantaj

Numele preotului Marin Ene apare şi într-un caz de şantaj, pe care poliţiştii l-au instrumentat la începutul acestui an. Slujitorul Domnului a fost şantajat de mai mulţi tineri cu imagini compromiţătoare.

În schimbul a 300.000 de lei, aceştia au promis că nu le vor face publice, pe internet.

Preotul Ene a fost filmat în aceste ipostaze pe litoral, unde a călătorit împreună cu unul dintre suspecţi. Preotul apărea dezbrăcat alături de mai multe persoane.

În perioada septembrie-decembrie 2020, suspecţii au primit de la preot 300.000 de lei pentru a nu publica acele imagini. Doar că aceştia au continuat să ceară bani, iar Marin Ene a sesizat Poliţia.

Preot „cu har”

Marin Ene este cunoscut în Teleorman şi împrejurimi ca un preot „cu har”, care poate vindeca anumite boli sau chiar prezice viitorul. De aceea, el era căutat de multă lume.

Despre preot s-a scris că practica metoda „călcatului” peste credincioşi sau a cititului în Evanghelie. Oamenii care apelau la „serviciile” preotului se întindeau pe jos, iar Marin Ene călca pur şi simplu peste ei. O metodă de vindecare, susţin credincioşii.

În anumite publicaţii preotul Ene este prezentat ca omul „care schimbă vieţi şi vindecă suflete” prin „miracolele” pe care le face.

Mai marii BOR ştiau de practicile preotului şi le condamnau, dar ani la rândul acesta şi-a continuat activitatea până în clipa în care au apărut problemele de natură penală şi informaţiile referitoare la imagini compromiţătoare.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea cere să fie eliberat din închisoare înainte de termen. Cum îi poate convinge fostul lider PSD pe judecători

Preotul din Videle, prins în flagrant că întreţinea relaţii sexuale cu un minor, va fi caterisit. Reacţia BOR

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite