Cine este Adriana Botorogeanu, membra PSD care l-a trimis pe Dragnea la DNA şi pe care liderul PSD o „împarte“ cu  Dăncilă. Reacţia lui Dragnea

Cine este Adriana Botorogeanu, membra PSD care l-a trimis pe Dragnea la DNA şi pe care liderul PSD o „împarte“ cu  Dăncilă. Reacţia lui Dragnea

Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea FOTO Adevărul

Asistenta locală a europarlamentarului Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD, este Adriana Botorogeanu, membra PSD cercetată în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Întrebat de „Adevărul“ dacă există vreo coincidenţă în faptul că una din consilierele Vioricăi Dăncilă, Adriana Botorogeanu, e cercetată în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, dosar în care e cercetat şi el, Liviu Dragnea a răspuns: Habar n-am!


Europarlamentarul Viorica Vasilica Dăncilă, propunerea PSD pentru postul de premier, are în Teleorman doi consilieri locali, potrivit profilului său de europarlamentar publicat pe europarl.europa.eu.

Unul dintre consilierii care o reprezintă pe Viorica Dăncilă în Teleorman este Adriana Botorogeanu, persoana suspectată că a fost angajată fictiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi cercetată în acelaşi dosar în care este implicat atât Liviu Dragnea, cât şi fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana.

În dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu apare ca persoana care lucra la filiala judeţeană a PSD Teleorman, în timp ce figura pe ştatul de plată de la DGASPC.

În procesul demarat în 2016, după ce procurorii DNA au trimis dosarul angajărilor fictive în judecată, Adriana Botorogeanu a dat mai multe declaraţii. La termenul din februarie 2017, consiliera europarlamentarului Dăncilă a depus o declaraţie prin care îşi recunoaştea acuzaţiile şi cerea să fie judecată prin procedură simplificată. La termenul din februarie, acuzata nu a fost prezentă, invocând probleme de sănătate.

”Cea mai veche şi longevivă persoană de la această organizaţie”

Botorogeanu a fost angajată la DGASPC Teleorman aproape opt ani, în perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013, în tot acest timp lucrând, de fapt, la sediul PSD pe postul de secretar al parlamentarilor social-democraţi. În timpul procesului, Adriana Botorogeanu a declarat că a lucrat în perioada 1994-2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputati si senatori PSD de Teleorman.

FOTO dreapta - Adriana Botorogeanu, longeviva membră a filialei PSD Teleorman

„Am fost practic cea mai veche şi longevivă persoană de la această organizaţie care şi-a desfăşurat activitatea la sediul PSD Teleorman (...). Chiar dacă sunt o persoană modestă şi retrasă, sunt cunoscută de foarte mulţi dintre membrii PSD Teleorman, inclusiv de către persoanele care au deţinut de-a lungul timpului funcţiile de conducere ale partidului”, declara consiliera europarlamentarului Dăncilă în faţa magistraţilor

Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare şi doar ocazional, însă mi-am continuat activitatea la sediul organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman, declara Adriana Botorogeanu, în 2017, în faţa instanţei, recunoscând acuzaţiile.

În procesul angajărilor fictive, prejudiciul adus statului, în cazul consilierei europarlamentarului Viorica Dăncilă, este de 75.593 de lei, suma reprezentând salariile plătite de DGASPC. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările