Cinci comune din Teleorman au fost afectate de inundaţii

Cinci comune din Teleorman au fost afectate de inundaţii

Foto arhivă

În cinci comune din Teleorman, ploile abundente au provocat inundaţii. Culturile de pe o suprafaţă de 2380 de ha din Dobroteşti au fost distruse în proporţie de 75%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în cinci comune din Teleorman. Au fost afectate curţi, anexe gospodăreşti, fântâni şi importante suprafeţe agricole din Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Trivalea Moşteni, Olteni (Perii Broşteni) şi Gălăteni. 

Potrivit raportării făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Teleorman, au fost inundate 52 de curţi, 30 de anexe gospodăreşti, 40 de hectare de păşune, 7 kilometri de drum comunal, doi kilometri de drum judeţean şi 75 de fântâni. La nivelul comunei Dobrotesti (satele Dobrotesti si Merisani), culturile de grau, orz, rapita, mazare, porumb si floarea soarelui (suprafata de circa 2380 ha) au fost distruse in proportie de 60-75%.

La Siliştea Gumeşti a fost nevoie, ieri, de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei din case, anexe gospodăreşti şi curţi.  În continuare la nivelul ISU Teleorman este pregătită o rezervă de 75 subofiţeri, în măsură să intervină la ordin. Situaţia hidrologică de la nivelul localităţilor vizate de avertizarea meteo este monitorizată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările