Centrul de transfuzie sanguină din municipiul Alexandria a fost reabilitat

Centrul de transfuzie sanguină din municipiul Alexandria a fost reabilitat

Centru de transfuzie sanguină

Centrul de transfuzie sanguină din municipiul Alexandria a beneficiat de un proces de reabilitare şi modernizare, printr-un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Teleorman.

Lucrările au fost demarate la jumătatea lunii mai 2016 şi s-au derulat conform termenelor din contract. 

“Reabilitarea centrului este o investiţie importantă pentru că este singura unitate de acest gen din judeţ. Toată pardoseala a fost schimbată, gresie nouă, zugrăveli noi, tencuieli noi, termoizolaţii, instalaţiile sanitare electrice schimbate. Ştim ce înseamnă necesarul de sânge atunci când este nevoie pentru a salva vieţi, pentru ca cei care au nevoie să îl primească în cele mai bune condiţii”, a declarat Adrian Gâdea, cu prilejul unei vizite de lucru la centru.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.200.000 lei, bani proveniţi din bugetul judeţului.
În urma reabilitării, clădirea a fost recompartimentată pentru a corespunde cerinţelor de igienă practicate în sistemul sanitar. 

Clădirea a fost compartimentată astfel încât circuitul donatorilor să nu se intersecteze cu circuitul probelor de laborator . Deşi numărul donatorilor a scăzut, reprezentanţii centrului speră într-o îmbunătăţire a situaţiei.
Proiectele de investiţii în domeniul sănătăţii ale autorităţilor vizează şi realizarea unei maternităţi separată de spitalul judeţean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: