Ce măsuri a mai dispus DSP Teleorman în cazul spitalului din Roşiorii de Vede, unde s-a găsit o infecţie nosocomială la un pacient. Reacţia managerului

Ce
măsuri a mai dispus DSP Teleorman în cazul spitalului din Roşiorii de
Vede, unde s-a găsit o infecţie nosocomială la un pacient. Reacţia managerului

Imagine cu Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede  FOTO CJ Teleorman

DSP Teleorman a suspendat temporar activitatea a patru secţii din cadrul Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede după ce a fost depistată o infecţie nosocomială la un pacient. După inspecţie au fost dispuse şi alte măsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a suspendat activitatea a patru secţii de la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede după ce a fost depistată o infecţie nosocomială la un pacient.  

S-a dispus o dezinfecţie în secţiile temporar închise -Chirurgie, Ortopedie, Bloc Operatoriu, Terapie Intensivă - , dar şi la spălătoria unităţii medicale. Iar în acest scop, DSP a trimis un om ca să se asigure că procesul de dezinfecţie se face potrivit procedurilor.

Alte măsuri au fost testarea personalului medical - rezultatele ar putea fi gata spre finalul săptămânii – şi amendarea cu câte 1.000 de lei a trei angajaţi ai spitalului, inclusiv a directorului medical.

Suspendarea activităţilor pe secţiile amintite s-a făcut ca urmare a depistării unei infecţii intraspitaliceşti la un pacient. Acesta, un vârstnic, a fost internat între 29 noiembrie şi 6 decembrie la Ortopedie. Potrivit verificării făcute de echipa DSP Teleorman, între 26 noiembrie şi 4 decembrie, spălătoria spitalului a fost închisă de DSP întrucât s-a găsit un bacil periculos (Pseudomonas Aeruginosa) pe lenjeria curată. Pacientul a fost externat pe 6 decembrie, dar a revenit a doua zi acuzând dureri la nivelul abdomenului. A fost reinternat pe 7 decembrie, operat pe 10 decembrie, iar în timpul intervenţiei s-au recoltat probe care s-au dovedit a fi pozitive cu bacilul amintit – infecţie intraspitalicească – găsit pe 26 decembrie în spălătoria spitalului.

După inspecţia DSP Teleorman la Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede, managerul instituţiei, Lucian Alexe, susţine că „oamenii vin bolnavi la spital“ şi că personalul medical face tot ce-i stă în putere. Acesta mai afirmă că ar fi anunţat DSP Teleorman de problemele ivite. Toţi pacienţii internaţi la secţiile a căror activitate a fost suspendată au fost transferaţi al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. Alexe nu-şi aduce aminte exact de câţi pacienţi ar fi vorba. Spitalul Caritas are o capacitate de 268 de paturi.

Reprezentanţii DSP Teleorman subliniază că nu au fost informaţii legat de cazul vârstnicului, nici de infecţia intraspitalicească. Conform acestora, mai multe secţii ale spitalului au fost închise şi redeschise în cursul anului. Chirurgia a fost închisă câteva zile în luna mai deoarece nu erau respectate normele igienice. Activitatea spălătoriei a fost suspendată temporar şi în aprilie pentru zugrăveala deteriorată, urme de igrasie, mucegai pe pereţi, lipsa unui sistem de ventilaţie mecanică. Deficienţele s-au remediat, iar spălătoria s-a redeschis în a doua jumătate a lui august. De la începutul lui septembrie, Unitatea de Transfuzii Sanguine a fost închisă de DSP din lipsa de personal special instruit pentru transfuzii.

 

Mai puteţi citi:

Patru secţii ale Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede şi spălătoria, închise de DSP Teleorman după depistarea unei infecţii nosocomiale. Măsurile dispuse

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: