Cei 12 parlamentari care ne vor reprezenta interesele în viitoarea legislatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţul Teleorman va avea 12 reprezentanţi în viitorul Parlament foto: Adevărul
Judeţul Teleorman va avea 12 reprezentanţi în viitorul Parlament foto: Adevărul

Judeţul Teleorman va avea 12 reprezentanţi în viitorul Parlament. După ce candidaţii Uniunii Social Liberale Teleorman reuşit să obţină toate cele 9 fotolii de parlamentari repartizate judeţului nostru, în urma redistribuirii alţi trei candidaţi teleormăneni au reuşit să prindă trenul şi să intre în Parlament.

Aşa se facă că judeţul Teleorman va fi reprezentat în Camera Deputaţilor de către useliştii Cătălina Ştefănescu, Adrian Simionescu, Liviu Dragnea, Valentin Boboc, Ică Florică Calotă şi Marin Almăjanu, democrat-liberalul Lucian Militaru şi PP-DD-istul Alin Bucur.

În Senat vom avea 4 reprezentanţi, 3 de la USL şi unul de la PP-DD. Este vorba despre Crin Antonescu, Nicolae Mohanu, Timotei Stuparu şi Florinel Dumitrescu.

Colegiul 1 (Municipiul Turnu Măgurele. Comunele: Beciu, Călmăţuiu, Crângeni, Islaz, Liţa, Lunca, Plopii-Slăviteşti, Saelele, Salcia, Segarcea-Vale, Slobozia, Mândra, Uda-Clocociov) – Elena Cătălina Ştefănescu (USL) - 71,76%.

Elena Cătălina Ştefănescu (PSD) a devenit cunoscută ca cel mai tânăr aspirant pentru un fotoliu de deputat. Tânăna domnişoară a fost propusă şi susţinută chiar de preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea.

Colegiul 2 (Oraşul Zimnicea. Comunele: Bogdana, Brânceni, Ciuperceni, Crângu, Dracea, Fântânele, Frumoasa, Furculeşti, Izvoarele, Lisa, Piatra, Putineiu, Seaca, Suhaia, Traian, Troianu, Ţigăneşti, Viişoara) -  Adrian Constantin Simionescu (USL) - 74,58%.

Adrian Simionescu (PSD) a fost candidatul „de avarie” al USL pentru acest colegiu după ce Petre Pîrvu, primarul oraşului Zimnicea a anunţat că nu candidează pentru un post de deputat. Adrian Simionescu este consilier judeţean.

Colegiul 3 (Municipiul Alexandria. Comunele: Bragadiru, Bujoru, Cervenia, Conţeşti, Năsturelu, Nanov, Pietroşani, Poroschia, Smârdioasa, Ştorobăneasa) – Liviu Nicolea Dragnea (USL) - 71,49% şi Alin Bucur (PP-DD) – 14,7%.

Liviu Dragnea (PSD) este de profesie inginer şi are 50 de ani. Cariera politică şi-a început-o în luna iunie 1996, atunci când a fost ales consilier local în municipiul Turnu Măgurele.De acolo a urmat un salt uriaş, Dragnea ocupând în perioada 1996 – 2000 funcţia de prefect al Judeţului Teleorman.

În iunie 2000, a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, sub sigla Partidului Democrat, post pe care îl deţine şi în prezent, aflându-se la al patrulea mandat. A fost ministru de Interne în Guvernul Boc I pentru două săptămâni în perioada ianuarie-februarie 2009. Din iulie 2009 este secretar general al PSD.

Deşi n-a mai făcut politică până la începutul acestei campanii electorale, Alin Bucur (PP-DD) se laudă cu o bogată experienţă în afaceri fiind singurul producător privat de energie electrică şi energie termică din Bucureşti. A fost manager general al echipei de fotbal Gloria Buzău.

Colegiul 4 (Oraşul Videle. Comunele: Blejeşti, Bujoreni, Călineşti, Crevenicu, Drăgăneşti-Vlaşca, Gratia, Mârzăneşti, Mavrodin, Măgura, Mereni, Nenciuleşti, Olteni, Orbeasca, Poeni, Purani, Răzmireşti, Sârbeni, Scurtu Mare, Siliştea,Talpa, Tătărăştii de Jos, Vităneşti) – Valentin Gabriel Boboc (USL) - 70,45% şi Lucian Militaru (ARD) - 15,64%.

Valentin Boboc (PSD) este directorul Apa Serv Teleorman. Acesta a devenit cunoscut pe plan local după ce a ocupat funcţia administrator public al municipiului Alexandria. Deţine 2 terenuri agricole şi 3 terenuri intravilane, 3 case şi un spaţiu comercial în Alexandria, o casă de vacanţă în Zărneşti, un autoturism Volkswagen Golf, două remorci Imadria, o motocicletă Kawasaki şi o motoretă Mobra.

A fost implicat într-un scandal în anul 2010, atunci când a încasat de la Primăria Alexandria suma de 12.264 RON drept „ajutor de înmormântare” în urma decesului soacrei. La începutul acestui an, inspectorii Curţii de Conturi au stabilit că suma acordată ca ajutor de înmormântare nu are temei legal, reprezintă prejudiciu adus bugetului instituţiei şi trebuie recuperate. Juriştii Primăriei Alexandria au contestat decizia.

Candidatul ARD, Lucian Militaru (PDL), deşi a prins redistribuire fotoliul de deputat a reuşit să-şi spele onoarea după înfrângerea usturătoare suferită la alegerile locale din luna iulie. El a pierdut Primăria din Videle în faţa lui Nicolae Bădănoiu.

Lucian Militaru se laudă cu o bogată experienţă în administraţia locală. Între anii 2000 – 2012 a fost primarul oraşului Videle. Şi în plan politic are o experienţă bogată. Din anul 1997 este preşedinte al organizaţiei locale a PDL Videle, dar se mândreşte şi cu funcţia de preşedinte al PDL Teleorman.

Lucian Militaru este vărul vicepreşedintelui PDL, Adriean Videanu şi socrul interpretului de muzică populară Gelu Voicu.

Colegiul 5 (Municipiul Roşiorii de Vede. Comunele: Balaci, Beuca, Călmăţuiu de Sus, Ciolăneşti, Dideşti, Dobroteşti, Drăcşenei, Drăgăneşti de Vede, Măldăeni, Săceni, Scrioaştea, Siliştea-Gumeşti, Stejaru, Tătăraştii de Sus, Zâmbreasca) – Ică Florică Calotă (USL) – 71%.

Ică Florică Calotă (PNL) renunţă la scaunul de viceprimar al municipiului Alexandria pentru fotoliul de deputat. Dacă la începutul anilor ’90 se ocupa de creşterea animalelor, fiind şef de fermă la Danubius Zimnicea, odată cu intrarea în politică au început să apară şi oportunităţile, iar percepţia despre viaţă şi modul de trai să se îmbunătăţească. Aşa se facă că în anul 2005 ajunge director general al Direcţiei Agricole Teleorman, funcţie la care renunţă trei ani mai târziu pentru a intra în lumea bună a politicienilor în calitate de viceprimar al municipiului Alexandria.

Colegiul 6 (Comunele: Băbăiţa, Botoroaga, Buzescu, Cosmeşti, Frăsinet, Gălăteni, Moşteni, Necşeşti, Peretu, Plosca, Rădoieşti, Sfinţeşti, Trivalea-Moşteni, Vârtoape, Vedea) – Marin Almăjanu (USL) - 87,59%.

Marin Almăjanu este cel mai longeviv parlamentar teleormănean. Este căsătorit şi are doi copii. Încă din 1990 a devenit şef serviciu Control Financiar Intern la UJCC Teleorman. Din 1995 îi cresc pretenţiile şi timp de 2 ani ocupă funcţia de director adjunct al Direcţiei Administraţiei Finanţelor din Alexandria. Promovează ca directorul general al Finanţelor Publice Teleorman, funţie pe care o deţine până în anul 2000 când pleacă la Consiliul Judeţean Teleorman în calitate de vicepreşedinte. Din 2004 şi până în prezent este deputat.

SENAT
Colegiul 1 (cuprinde colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor) – Nicolae Mohanu (USL) - 75,3%, Florinel Dumitrescu (PP-DD) - 14,89.

Nicolae Mohanu (PSD) putea intra în istorie ca cel mai longeviv primar de municipiu din ţară, dar a decis să renunţe la scaunul confortabil de edil-şef pentru acela de senator. Este de meserie profesor de educaţie fizică şi sport.

La sfârşitul anului trecut, preşedintelui României, Traian Băsescu l-a decorat cu ordinul naţional în grad de cavaler pentru merite deosebite obţinute în cursul îndelungatei sale activităţi în administraţia publică.
Din păcate această decoraţie nu i-a fost suficientă pentru a scăpa de necazuri. Câteva luni mai târziu s-a ales cu un dosar penal fiind cercetat pentru deturnare de fonduri.

Colegiul 2 (cuprinde colegiile 3 şi 6 pentru Camera Deputaţilor) – George-Crin-Laurenţiu Antonescu (USL) - 78,32%

Crin Antonescu a  fost profesor de istorie la Tulcea şi la Vaslui în învăţământul gimnazial. Între 1989 şi 1990 a fost muzeograf la Muzeul Judeţean Tulcea, iar între 1990 şi 1992 a fost profesor la Liceul Spiru Haret, tot din Tulcea. În 1992 devine pentru prima oară deputat, iar 4 ani mai târziu este reales. În perioadă 1997 - 2000, Antonescu a ocupat funcţia de ministru la Tineret şi Sport.

În anul 2000 candidează ca deputat pe listele PNL în judeţul Teleorman. Din 2008 trece la camera superioară a parlamentului fiind ales senator în Colegiul uninominal 2 Bucureşti. În luna iulie a acestui an devine preşedinte al Senatului României, iar în luna august, 2012 a fost preşedinte interimar al României pe perioada suspendării preşedintelui Traian Băsescu.

Colegiul 3 (cuprinde colegiile 4 şi 5 pentru Camera Deputaţilor) – Timotei Stuparu (USL) - 72,82%.

Timotei Stuparu este profesor de istorie cu gradul didactic I şi este decorat cu Ordinul “Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer. Ocupă funcţia de director al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman.

Trebuie menţionat faptul că Timotei Stuparu este membru fondator al Frontului Salvării Naţionale în 1990 şi al Partidului Social Democrat.

În perioada 1990-1992 devine pentru prima dată deputat de Teleorman. Nu-i place în Parlament şi revine în judeţ pentru a deveni primul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. De 6 ani ocupă funcţia de secretar executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman.

A mai cochetat cu Parlamentul între anii 2000-2004 atunci când a ocupat pentru a doua oară un fotoliu de deputat.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite