Cazul tinerei ucise de iubitul cunoscut pe Facebook. ADN-ul acuzatului găsit pe şnurul cu care victima a fost ştrangulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape două luni de la moartea Elizei Dragne, tânara de 30 de an bătută cu bestialitate şi abandonată pe câmp, se strânge laţul în jurul celui indicat de fata ca fiind agresorul. ADN-ul lui Nicu Cristea a fost găsit pe şnurul cu care Eliza a fost ştrangulată.

 Au trecut aproape două luni de când Eliza Dragnea, tânăra de 30 de ani din Alexandria şi-a găsit sfârşitul într-un mod tragic , după ce a fost bătută cu bestialitate ,  ştrangulată şi abandonată pe un câmp din apropierea oraşului. Nicu Cristea agresorul indicat de tânăra ca fiind cel care i-a adus sfârşitul a negat de la bun început implicarea în agresiune.

 În ciuda declaraţiei victimei şi a apropiaţilor acesteia , bărbatul cunoscut de tânără pe Facebook a negat  orice acuzaţie. Nicu Cristea a picat testul poligraf, însă cum acest lucru nu reprezintă o probă în instanţă, anchetatorii au continuat să adune dovezi pentru a face lumină în acest caz tragic.

Toate probele adunate conduc către declaraţia victimei şi se pare că laţul se strânge în jurul celui care a pus capăt vieţii Elizei într-un mod atât de tragic. 

Nicu Cristea este incriminat de ADN-ul descoperit, în urma probelor de laborator , pe şnurul cu care Eliza a fost ştrangulată.  Pe şnurul de la hanorac, cu care fata a fost ştrangulată,  s-a găsit amprenta ADN a  suspecutului ,  iar pe haina acestuia, sângele victimei.  În plus,  anchetatorii au reuşit să strângă dovezi  care să demonstreze că între cei doi exista o legătură şi nu erau la prima întâlnire. Toate probele îl incriminează pe cel pe care Eliza l-a cunoscut pe Facebook.

Moarte cumplită

Eliza Dragne a fost găsită în data de 21 noiembrie, abandonată la marginea unui câmp de lângă Alexandria.  Se pare că  tânara ajunsese aici cu maşina iubitul ei, un bărbat însurat cu care avea o relaţie şi pe care îl cunoscuse pe Facebook. Tânăra a fost bătută, înţepată cu cuţitul şi adusă în pragul morţii de individul care, fără scrupule, după ce a comis fapta, a plecat. Abandonată de câmp , fata s-a târât cu ultimele puteri până la marginea şoselei unde a fost găsită de un şofer care a alertat poliţia.

Eliza era îmbrăcată sumar, avea un şnur de la hanorac în jurul gâtului,  cu care agresorul a vrut să o ştranguleze, şi era plină de răni. Agresorul îi furase fetei telefonul, pe care se presupune că ar fi existat dovezi ale legăturii celor doi.   

Starea gravă a fetei, fracturi multiple, leziuni în zona capului, plăgi în jurul gâtului, a impus transportarea acesteia la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri de specialitate. 

Aflată între viaţă şi moarte, Eliza Dragne a reuşit totuşi să povestească poliţiştilor ce s-a întâmplat. Ea şi-a indicat agresorul în persoana lui Nicu Alin Cristea, bărbatul din satul Calomfireşti cu care avea o relaţie, începută, se pare, pe Facebook.

Aşa au ajuns oamenii legii la presupusul agresor care a negat însă orice legătură cu cazul. Fata a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă ” Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, fără a mai putea da alte indicii despre agresiune şi cel care a nenorocit-o. În urma Elizei a rămas o familie îndurerată care nu şi-a revenit nici acum după cumplita tragedie.

 L-a cunoscut pe Facebook 

Nicu Alin Cristea , agresorul Elizei este din Calomfireşti, un sat aflat în apropiere de Alexandria. Pe pagina ”oficială” de Facebook, acesta apare alături de soţie, în ipostaze de familist convins. Bărbatul este cunoscut însă în rândul apropiaţilor ca fiind recidivist şi având în trecut probleme cu legea pentru acte de tâlhărie.

Bărbatul avea o viaţă dublă şi, în afara de pagina oficială de Facebook, avea alte adrese pe care obişnuia să lege conversaţii cu fete tinere şi frumoase. Aşa a ajuns să o cunoască pe Eliza, fata pentru care întâlnirea cu Nicu a fost fatală.  

Arest preventiv prelungit la cererea Parchetului

Nicu Cristea a fost reţinut după ce fata l-a indicat drept agresor. El a primit 30 de zile de arest preventiv, fiind dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

Perioada de arest preventiv a fost prelungită cu alte 30 de zile, printr-o decizie a magistraţilor de la Tribunalul Teleorman, la cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.  24 ianuarie este data la care expiră perioada de arest preventiv şi Nicu Cristea va ajunge din nou în faţa judecătorilor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite