Care sunt cele mai frumoase locuri din lume. Istoria grădinei spectaculoase care se află pe prima poziţie în clasament

Care sunt cele mai frumoase locuri din lume. Istoria grădinei spectaculoase care se află pe prima poziţie în clasament

Un top al celor mai frumoase locuri din lume a fost realizat în 2017 de portalul cntraveler.com. Clasamenul reuneşte locuri care-ţi taie răsuflarea prin aspectul unic şi care par desprinse din tablouri. Locurile adunate în top sunt considerate adevărate minuni ale naturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe locul 10 în topul realizat de cntraveler.com se află Deşertul Namib. Însuşi numele locului duce cu gândul la ceva ireal de frumos. Numele său în limba indienilor inseamnă "locul ce nu există".

Numele Namib vine de la un zeu al furtunilor şi trăznetelor, zeu pe care băştinaşii îl considerau foarte puternic. Prezenţa lui se făcea mult simţită tot anul, cunoscându-se faptul că în această zonă există atât vântul de sud-est care trimite curent rece către coastă şi puţină umezeală, cât şi numeroase uragane. Namib, care are o suprafaţă de peste 55.000 km pătraţi este considerat cel mai bătrân deşert din lume. Aici se află şi renumitul "Munte de Foc", cunoscut pentru vestigiile unor străvechi documente de viaţă şi de cultură boşimană.

 
Pe locul 9 în topul celor mai frumoase locuri din lume se află Delta Okavango. Delta ocupă o suprafaţă de 20.000 km², fiind situat în Botswana. Geologii numesc această zonă “evantai aluvionar” datorită milioanelor de tone de sedimente aduse de apă în cursul timpului. Delta Okavango nu are scurgere ci apele lui se înfiltrează o parte în nisipul bazinului arid Kalahari, iar altă parte se evaporă. Oaza din centrul Africii sudice devine o dată pe an mai mare decât Ţara Galiilor, dând astfel viaţa deşertului înconjurător.

 
Un loc spectaculos ocupă în clasament poziţia a opta. Este vorba despre Piramidele din Giza. Acestea se numără printre cele mai cunoscute piramide din antichitate, ele fiind considerate una dintre  cele şapte minuni ale lumii antice. Situate la doar 18 kilometri de Cairo-Egipt, Piramidele din Giza şi oraşul antic Memphis sunt înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

 
Locul 7 în clasamentul cntraveler.com este ocupat de Vatnajökull din Islanda, un loc care îţi taie respiraţia prin unicitatea sa. În Vatnajökull, masiva calotă îngheţată a Islandei se află aproape tot atâta gheaţă cât în toţi ceilalţi gheţari din Europa la un loc. Zona specaculoasă se întinde pe o suprafata de circa 8.100 kilometri patrati si găzduieşte grote imense. Temperatura din interiorul unei astfel de grote este de aproximativ -120 de grade Celsius.

 
Locul 6 este ocupat de o zonă din Vietnam- Mù Cang Chải. Asezarea este renumită în lume pentru peisajele sale deosebit de frumoase si unice. Farmecul zonei este dat de amplasamentul pe o plantatie de orez, un teren terasat unde casele localnicilor sunt construite in mod traditional, pe stâlpi din lemn.
 
În clasamentul celor mai frumoase locuri din lume, pe poziţia a 5-a se află, Canionul Bryce din Utah, considerat cel mai frumos canion al Terrei. Canionul Bryce se află în partea de sud-vest a statului Utah, Statele Unite ale Americii
Pozitionat in forma unui amfiteatru, canionul este strabatut de mii de stanci, arcuri naturale şi brazi.

 
Locul 4 este ocupat de cel mai mare deşert de sare din lume: Salar de Uyuni din Bolivia. Zona renumită se întinde pe o suprafaţă de peste 10.000 de kilometri pătraţi. Deşertul este situat în sud-vestul Boliviei, la o altitudine de 3.665 de metri şi este considerat unul dintre cele mai netede locuri de pe Terra. Zona este folosită pentru calibrarea sateliţilor, datorită faptului că aici aerul este foarte uscat şi cerul foarte senin.

 
În clasamentul celor mai frumoase locuri din lume,pe locul 3 , se află Arashiyama , pădurea de bambus din Japonia.Pădurea face parte dintr-o rezervaţie naturală în care se mai află un deal cu maimute, câteva zeci de temple şi casele unor celebrităţi nipone. Nu doar peisajul face din acest loc o zonă care îţi taie respiraţia, ci şi sunetul produs de vânt care face copacii de bambus să vibreze.

 
Locul 2 în topul celor mai frumoase locuri din lume este ocupat de Cappadocia din Turcia.Zona este situată chiar în inima Turciei şi pare desprinsă dintr-o altă lume. pesteri, Erupţiile vulcanice au creat aici tuneluri şi sute de oraşe subterane, apărute în urmă cu peste 3.000 de ani. În urmă cu mai bine de trei milenii, locuinţele săpate adânc în stâncă asigurau supravietuirea locuitorilor în timpuri cumplite în care comunităţi întregi erau şterse de pe suprafaţa Pământului. Peste 200 de oraşe au fost descoperite intacte dedesubtul Capadociei.

 
Pe primul loc, în topul realizat de cntraveler.com se află Keukenhof Park din Olanda, un loc de o frumuseţe uimitoare, considerat astăzi un adevărat spectacol floral. Parcul este situat în oraşul Lisse din Olanda şi  este deschis publicului doar câteva săptămâni pe an în perioada martie-aprilie. Supranumit "Grădina Europei”, parcul se extinde pe o suprafaţă de 32 de hectare. Aici se găsesc 7 milioane de flori de primăvară şi peste 2.500 de copaci. Costul unui bilet pentru vizitarea parcului  variază între 11 şi 30 de euro.

 
 
 
citeste totul despre: