Cardurile de sănătate ar putea fi distribuite de primării, poştă sau serviciile de evidenţă a persoanei

Cardurile de sănătate ar putea fi distribuite de primării, poştă sau serviciile de evidenţă a persoanei

Eugen Nicolăescu a participat, la Alexandria, la prima dezbatere pe tema reformei în sănătate

Prezent la Alexandria cu prilejul primei dezbateri a proiectelor de reformă în sănătate, ministrul Eugen Nicolăescu a catalogat distribuirea cardurilor de sănătate prin  intermediul medicilor de familie drept o aberaţie. Potrivit ministrului, mai nou, se ia în  calcul varianta ca acestea să fie distribuite prin  intermediul primăriilor, serviciilor de evidenţă a persoanei sau chiar prin poştă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat dacă a reuşit să convingă medicii de familie să accepte distribuirea cardurilor de sănătate, ministrul Nicolăescu a recunoscut că aceasta a fost o soluţie proastă. 

„Nu i-am convins şi nici nu mi-am propus să îi conving. Acesta era cea mai proastă soluţie, distribuirea cardurilor prin intermediul medicilor de familie. Am discutat cu premierul şi am sarcină până la 15 septembrie să elaborez un  nou proiect de act normativ. Am început deja discuţiile cu Ministerul de Interne, voi purta discuţii şi cu Minsterul Administraţiei, cu Colegiile Medicilor şi cu Casele de Asigurări de Sănătate. S-au născut deja o serie de elemente noi. S-ar putea să apelăm, în final , la un set de măsuri combinate”, a declarat Eugen Nicolăescu la Alexandria. 

Acesta a mai afirmat că Ministerul Sănătăţii va apela la primării, serviciile de evidenţă a persoanei, poştă sau casele de asigurări de sănătate pentru distribuirea cardurilor. ” Avem termen până la 15 septembrie să abrogăm prevederea privind distribuirea cardurilor prin intermediul medicilor de familie, care din punctul meu de vedere era aberantă, şi să găsim o altă modalitate”,a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Dezbaterea de la la  Alexandria a fost prima din şirul de opt astfel de întâlniri regionale promise de minister. La întâlnirea organizată de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman  au participat reprezentanţi ai sistemului sanitar din judeţele regiuni Sud Muntenia. 

Factorii de decizie în domeniul sănătăţii din cele şapte judeţe au făcut propuneri pe marginea noilor acte normative, lansate de minster în dezbatere, care vizează  creşterea veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, legea răspunderii civile a personalului medical(malpraxis) şi proiectul de modificare a statutului spitalelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările