Campionatul sportiv în care concurenţii îşi bagă picioarele la propriu

Campionatul sportiv în care concurenţii îşi bagă picioarele la propriu

Imagine din timpul competiţiei  FOTO: Facebook 2018  World toe Wrestling Championship

Un han din Marea Britanie organizează, anual, în iunie, un neobişnuit campionat mondial de wrestling. Inedita competiţie se practică din 1976.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tot ce ai nevoie sunt degetele de la picioare. Asta te califică“, spune George Burgess, organizatorul Campionatului Mondial de Wrestling cu Picioarele, citat, în iunie 1994, de independent.co.uk.

Neobişnuitul campionat are loc din 1976, de când Burgess, proprietarul unui local din Anglia l-a creat cu scopul de a-şi atrage noi clienţi şi de a găsi un alt sport la care britanicii să fie buni, notează BBC, într-un material din iunie 2011.

Concurenţii stau jos, fără şosete, faţă în faţă, cu picioarele pe o placă, şi se luptă cu degetele de la picioare. Fiecare încearcă să forţeze piciorul adversarului în jos ca să câştige. Competiţia, mai precizează cei de BBC într-un alt reportaj din august 2017, este similară celei de wrestling.

Wendy Livingstone, managerul general al Hanului Bentley Brook, locul unde se desfăşoară campionatul, le declara, anul trecut, celor de la BBC: „E ciudat şi minunat, un alt sport excentric englez“.

Ediţia din 2018 a campionatului se desfăşoară în 22 iunie. 

Cum arată o întrecere de wrestling cu picioarele - credit video: Youtube Euronews

Mai puteţi citi:

VIDEO Spectaculosul pod din China, de pe care rişti să cazi în apă la fiecare pas

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările