Călătorie în trecut. Vizită la situl arheologic din Teleorman unde s-au descoperit artefacte vechi de 6.000 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul evenimentului  FOTO: Facebook Muzeul Judeţean Teleorman
Afişul evenimentului  FOTO: Facebook Muzeul Judeţean Teleorman

Pasionaţii de istorie şi nu numai sunt invitaţi marţi, 11 septembrie, de la ora 11.00, la Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Vităneşti-Măgurice din judeţul Teleorman. Curioşii vor vizita o aşezare eneolitică din mileniul V înainte de Hristos. Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Judeţean Teleorman.

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Teleorman anunţă, pe contul de Facebook, că marţi, 11 septembrie, este Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic de la Vităneşti-Măgurice, din comuna Vităneşti.

Manifestarea va debuta de la ora 11.00 şi presupune o vizită pe şantierul arheologic amintit şi la sediul Muzeului Judeţean Teleorman din Alexandria, unde sunt expuse artefacte descoperite la Vităneşti-Măgurice. 

„Publicul va avea ocazia să viziteze o aşezare eneolitică de tip tell din mileniul V î.Hr. Cu această ocazie va fi prezentat istoricul celor 25 de ani de cercetări arheologice precum şi descoperirile din această campanie. Vizita va continua la sediul Muzeului Judeţean Teleorman, unde vor putea fi vizionate artefacte vechi de 6000 ani, descoperite de-a lungul timpului în aşezarea aparţinând culturii Gumelniţa de la Vităneşti-Măgurice“, se arată în mesjaul postat de reprezentanţii Muzeului Judeţean Teleorman pe Facebook.

Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Judeţean Teleorman.
 

Mai puteţi citi:

Lecţie de istorie pe viu la Sarmizegetusa Regia. Şantierul arheologic îşi deschide porţile curioşilor

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite