”Bombardierul” regretă fotbalul de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florea  Voicilă este primul jucător de Divizia B convocat la echipa naţională de fotbal a României. A marcat peste 450 de goluri pentru echipele din Alexandria, dar n-a fost lăsat de ”conducerea judeţului” să facă pasul mai sus. Pe terenul de fotbal i se spunea ”Bombardierul” pentru că dădea atât de tare în minge încât reuşea să rupă plasa, la propriu.

A început să joace fotbal încă din anul 1967 în comuna natală, Mîrzăneşti din judeţul Teleorman. După trei ani de zile a venit în Alexandria unde a activat ca jucător, antrenor şi preşedinte de club.

De 4 ori la echipa naţională şi de 5 ori la cea de tineret

Florea Voicilă este primul jucător de Divizia B convocat la echipa naţională a României. „În perioada aceea erau la echipa mare jucători ca Dobrin, Iordănescu, Cornel Dinu, Dudu Georgescu, Balaci, Narcis Coman şi alţii”, îşi aduce aminte Voicilă.

A participat la Campionatul Mondial Universitar din Mexic, în 1979, unde a obţinut, cu echipa, medalia de bronz. „ În jocul pentru locul 3 cu Olanda am marcat golul de 2 la 1”, spune fostul fotbalist. Voicilă a fost şi la mai multe balcaniade cu selecţionata de tineret. La echipa naţională are în total 4 selecţii, iar la echipa naţională universitară are nouă selecţii. În întreaga carieră a marcat pentru Alexandria 467 de goluri. În septembrie 1998 s-a retras ca jucător de la FCM Alexandria.

Partidul nu l-a lăsat să plece spre Divizia A

Deşi a fost un fotbalist extrem de talentat n-a reuşit să se afirme la adevărata lui valoare din cauza sistemului. Chiar dacă a prins şi câteva jocuri la prima reprezentativă a jucat toată viaţa în Divizia B.

”Nu m-au lăsat cei din conducerea judeţului să plec. Indiferent de câţi bani s-au oferit pe mine. Am primit oferte de la jumătate din echipele din Divizia A: Corvinul, Târgovişte, Bihorul, de Steaua şi Dinamo, nu mai zic. Când ajungeau la conducerea judeţului, gata! Toţi băteau în retragere”, spune cu regret Voicilă.

”Noi ne culcam la ora la care fotbaliştii de astăzi pleacă de acasă”

„Fotbalul înainte era mai plăcut, nu cu stres, iar stadionul din Alexandria se umplea cu două ore înainte de începerea meciului. Parcă determinarea de atunci şi dorinţa de victorie erau mult mai mari, iar ruşinea că puteam pierde jocul ne făcea să îi ocolim pe adevăraţii suporteri ai echipei. Poate şi datorită faptului că la acea vreme noi ne culcam când fotbaliştii de astăzi pleacă de acasă”, spune Florea.

Acesta se bucură şi acum de respectul cetăţenilor oraşului Alexandria pe care i-a făcut fericiţi de foarte multe ori. Consilier local de nouă ani, Florea Voicilă este la al treilea mandat consecutiv de consilier local.

”Purtând discuţii cu anumiţi cetăţeni de pe stradă privind situaţia politică la acea vreme, mi se  spune că sunt un om cunoscut şi dacă aş candida aş putea deveni ales local. Am făcut acest lucru şi am ieşit consilier”, a încheiat fostul mare jucător.

Pe aceeaşi temă:

Iosif Micloşi, legenda canotajului românesc

Romica Popp, patinoarea simbol al Braşovului

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite