Beneficiile uleiului de măsline asupra sănătăţii organismului, frumuseţii părului şi pielii

Beneficiile uleiului de măsline asupra sănătăţii organismului, frumuseţii părului şi pielii

Uleiul de măsline are beneficii multiple

Uleiul de măsline este un produs folosit de secole atât în industria alimentară, cât şi în domeniul înfrumuseţării, renumit pentru beneficiile sale multiple. Bogat în vitamine, minerale şi acizi graşi, este bun pentru menţinerea sănătăţii organismului, tratarea anumitor afecţiuni, dar şi pentru frumuseţea părului şi a pielii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uleiul de măsline este folosit din cele mai îndelungate timpuri pentru beneficiile sale extraordinare asupra sănătăţii. Folosit ca şi aliment, ajută la prevenirea a numeroase afecţiuni, iar în industria cosmetică este utilizat pentru menţinerea sănătăţii pielii şi părului. Beneficiile medicale ale uleiului de măsline se datorează conţinutului ridicat de antioxidanţi şi acizi monosaturaţi. Niciun alt ulei nu conţine o cantitate atât de mare de acizi monsaturaţi precum uleiul de măsline. 
 
Prezenţa unei cantităţi ridicate de antioxidanţi şi acizi monisaturaţi face din uleiul de măsline un aliment indicat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Studiile efectuate de specialişti au demonstrat faptul că uleiul de măsline protejează împotriva apariţiei bolilor de inimă, ajută la creşerea nivelului de colesterol bun şi scade nivelul de colesterol rău. Cercetările medicilor au scos la iveală faptul că înlocuirea grăsimilor din dietă cu uleiul de măsline previne hipertensiunea arterială şi scade riscul apariţiei atacului de cord.
 
Previne apariţia ulcerului
 
Uleiul de măsline este cel mai tolerat tip de grăsime de către stomac. Potrivit medicilor, uleiul de măsline previne apariţia gastritei şi a ulcerului gastroduodenal. Acelaşi ulei scade riscul apariţiei calculilor biliari, stimulează secreţia bilei şi a hormonilor pancreatici.


Recomandat în afecţiuni ORL
 
Uleiul de măsline este folosit pentru tratarea durerilor de urechi.Specialiştii ORL recunosc beneficiile folosirii produsului în acest sens, dar atrag atenţia asupra faptului că uleiul de măsline trebuie încălzit înainte de a fi introdus în ureche. Studiile au arătat faptul că uleiul de măsline nu este bun doar pentru tratarea durerilor de ureche, ci şi pentru eliminarea cerumenului, a dopurilor de ceară din urechi.
 
Indicat diabeticilor
 
Introducerea uleiului de măsline în regimul alimentar zilnic al diabeticilor ajută la reglarea glicemiei, adică a nivelului de zahăr din organism. Uleiul de masline conţine o cantitate ridicata de grasimi monosaturate, spre deosebire de alte uleiuri, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
 
Un alt motiv pentru care persoanelor bolnave de diabet le este indicat consumul de ulei de măsline are legătură cu faptul că acest produs scade nivelul de trigliceride. În plus, uleiul de măsline conţine un mineral mai puţin cunoscut, numit vanadiu, care are efect benefic în stabilizarea glicemiei.


 
Beneficii multiple pentru păr
 
Uleiul de măsline este folosit pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii părului. Produsul este folosit ca ingredient pentru măştile de păr care redau strălucirea părului. O astfel de mască poate fi făcută de oricine în casă, dintr-un gălbenuş de ou cu două linguri de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă de suc de lămâie. Masca se aplică 15 minute pe păr, după care părul se spală şi devine mai strălucitor şi mai mătăsos.
 
Uleiul de măsline este folosit ca antidot împotriva mătreţii. Pentru mătreaţă, specialiştii recomandă o mască din ulei de măsline combinat cu ulei de migdale, în proporţii egale.
 
Miracol pentru piele
 
Datorită conţinutului crescut de acid linoleic, uleiul de măsline este recomndat pentru hidratarea pielii, atât de femei, cât şi de bărbaţii. Poate fi folosit ca balsam natural pentru calmarea tenului după bărbierit. Aplicat pe piele în strat consistent şi frecat cu zahăr sau sare grunjoasă, uleiul joacă rol de exfoliant pentru ten sau mâini. 
 
Este recomandat ca hidratant pentru pielea uscată, dar şi pentru ameliorarea arsurilor solare. În industria cosmetică uleiul de măsline este folosit ca exfoliant, produs de curăţare sau cremă hidratantă. Proprietăţile antiinflamatorii ale acestui produs încetinesc procesul de îmbătrânire al pielii şi ameliorează ridurile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: