Avertizare de caniculă pentru judeţul Teleorman

Avertizare de caniculă pentru judeţul Teleorman

Cetăţenii sunt sfătuiţi să consume multe lichide

Căldură mare, mon cher! Canicula îşi va face simţită prezenţa şi zilele următoare în judeţul Teleorman. Meteorologii au emis o avertizare prin care suntem anunţaţi că, în următoarele două zile, mercurul din termometre va trece de 35 de grade Celsius.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meteorologii au emis, în această dimineaţă, o informare meteorologică de caniculă şi disconfort termic. În intervalul 19 iunie - 22 iunie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară în cursul după-amiezelor, când se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 36 de grade.

Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi de podiş. Potrivit acestora, în ziua de marţi 19 iunie - vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza la câmpie, unde indicele confortului termic temperaturã-umezeală va atinge pragul critic de 80. Temperatura maximă poate depăşi pragul de 34 de grade celsius, la umbră.

Miercuri, 20 iunie situaţia este asemănătoare, singura diferenţă fiind înregistrată la temperatura maximă care poate depăşi în zona judeţului Teleorman şi la 35 de grade celsius.

În aceste condiţii persoanele cardiace sau hipertensive trebuie să se ferească de căldură. Asta pentru că, vremea caniculară se poate lăsa cu leșinuri pentru persoanele mai sensibile. Dacă trebuie să ieșiți afară, acoperiți-vă capul cu o pălărie deschisă la culoare și aveți grijă să nu uitați acasă ochelarii de soare. Și hainele trebuie să fie deschise la culoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările