Angajaţi trimişi acasă câteva zile. De ce a luat această decizie cel mai mare angajator privat din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de pe contul de Facebook al Koyo România S.A.
Imagine de pe contul de Facebook al Koyo România S.A.

Koyo România S.A., cel mai mare angajator privat din Teleorman, va trimite o parte dintre angajaţi acasă câteva zile. Unele zile vor fi libere neplătite, iar pentru altele oamenii vor primi 75% din salariul de bază.

Cel mai mare angajator privat din Teleorman, Koyo România S.A., va trimite angajaţi în zile libere neplătite şi în zile plătite cu 75% din salariul de bază din lipsa comenzilor din această perioadă. 

„Vor fi două zile libere fără plată şi două zile care vor fi plătiţi cu 75% din salariu. E vorba de o zi în luna martie – 8 martie, unde va fi zi liberă fără plată, o zi din aprilie – 25 aprilie, când salariaţii vor fi plătiţi cu 75% din salariul de bază. Iar în mai vor fi zilele de 2 şi 3 mai – o zi se va plăti cu 75% din salariul de bază, iar cealaltă zi va fi neplătită“, explică liderul de sindicat Koyo România S.A., Grigore Nicuşor.

Potrivit acestuia, situaţia se datorează din pricina unor comenzi amânate. „Noi sperăm să revină lucrurile. Din datele pe care le avem – în cazul în care se îndreaptă situaţia, în luna mai s-ar putea să nu mai fie nevoie de acele zile(n. r. libere neplătite sau plătite cu 75%)”, adaugă el.

Grigore Nicuşor afirmă că în zilele amintite vor fi oameni – circa jumătate din angajaţi - care vor lucra pe anumite linii. 

Întrebat de zilele de odihnă de Paşte, liderul de sindicat susţine: 

„25 aprilie se va plăti cu 75% din salariu, iar 26, 27, 28 şi 29 aprilie sunt zile libere date de Guvern. Data de 30 aprilie am stabilit demult, de la începutul anului, când s-a făcut calendarul de activitate că va fi o zi din concediul de odihnă. Toată lumea va sta acasă. Pe 1 mai e zi liberă dată de Guvern, iar 2 şi 3 mai vor fi o zi fără plată şi una plătită cu 75% din salariul de bază. 4 şi 5 mai cad sâmbăta şi duminica“.

Acesta exclude orice discuţie privind închiderea fabricii. „Este exclus aşa ceva. (…) cu ani în urmă (n. r. 2008-2009) au fost situaţii şi mai grele“, adaugă el.  

Potrivit ITM şi AJOFM din judeţul Teleorman, compania nu a depus nicio înştiinţare, cum prevede legea, că s-ar confrunta cu probleme.

Koyo este brandul corporaţiei JTEKT pentru rulmenţi, iar Fabrica de Rulmenţi din Alexandria a fost cumpărată după Revoluţie de japonezi. Koyo România S. A. deţine circa 1.600 de angajaţi. Corporaţia din Ţara Soarelui-Răsare deţine 18 fabrici de rulmenţi din 7 ţări şi 6 centre tehnice de cercetare pe trei continente. JTEKT fabrică şi vinde sisteme de direcţie, componente pentru transmisii, rulmenţi, maşini-unelte, dispozitive electronice de control se arată pe koyo.eu.

Mai puteţi citi:

În pragul Sărbătorilor de iarnă, cel mai important angajator din Zimnicea face disponibilizări. „Suntem muritori de foame aici în oraş”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite