Hotelul Bombonicăi Dragnea, executat silit de ANAF. Judecătorii au respins contestaţia depusă de soţia vicepremierului

Hotelul Bombonicăi Dragnea, executat silit de ANAF. Judecătorii au respins contestaţia depusă de soţia vicepremierului

Hotel Turris din Turnu Măgurele

Judecătoria Turnu Măgurele a respins, săptămâna aceasta, contestaţia la executare formulată de firma Bombonicăi Dragnea, SC Hotel Turris. Societatea patronată de soţia vicepremierului este executată silit de ANAF.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea Hotel Turris din Turnu Măgurele, proprietatea Bombonicăi Dragnea are datorii la bugetul de stat de peste 8 miliarde de lei vechi. ANAF a început executarea silită împotriva firmei soţiei vicepremierului Liviu Dragnea anul trecut. Conflictul cu statul s-a mutat în instanţă pentru că SC Hotel Turris a făcut contestaţie. În ultima şedinţă care a avut loc începutul acestei săptămâni, judecătorii de la Judecătoria Turnu Măgurele au respins contestaţia. 

„Admite excepţia privind inadmisibilitatea contestaţiei la titlu invocată din oficiu de instanţă şi în consecinţă: Respinge ca inadmisibilă contestaţia la titlu formulată de contestatoarea debitoare SC Hotel Turris SA în contradictoriu cu intimata creditoare Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-ANAF-Teleorman. Respinge ca nefondată contestaţia la executare formulată de contestatoarea debitoare SC Hotel Turris SA în contradictoriu cu creditoarea intimată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-ANAF-Teleorman cu recurs. Pronunţată azi,3 februarie 2014 în şedinţă publică”, se arată în decizia luată de judecători la începutul acestei săptămâni.

Firma soţiei vicepremierului Liviu Dragnea, SC Hotel Turris SA apare ca datornică cu sume restante către bugetul de stat pe lista contribuabililor mici şi mijlocii publicată de ANAF. SC Hotel Turris avea de dat către bugetul de stat, la data de 30 iunie 2013, 843.536 lei. 89.673 lei reprezintă impozit pe salarii, iar 80.866, TVA. Dobânzile şi penalităţile se ridică la 672.997 lei. 

Hotelul din Turnu Măgurele se regăseşte pe lista societăţilor pentru care ANAF a declanşat procedura de executare silită. Firma Bombonicăi Dragnea a mai fost executată silit de ANAF în 2012.

În ianuarie 2012, Fiscul a executat silit firma soţiei lui Dragnea, a luat toţi banii societăţii găsiţi în conturi şi apoi le-au blocat. Hotel Turris a contestat deciziile la instanţele de judecată din Teleorman, iar judecătorii de aici au oprit executarea silită demarată de Fisc. Firma a contestat, fără succes, la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANAF şi valoarea impozitului pe profit solicitat, susţinând că la mijloc este o eroare a inspectorilor şi că nu ar trebui să plătească suma respectivă, deoarece nu au avut profit din restituirea de capital. Soţia vicepremierului, prin firma pe care o deţine, este, în continuare, pe lista datornicilor către bugetul de stat.
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările