Adrian Gâdea, fost preşedinte al CJ Teleorman şi Mircea Dumitrescu, administrator public al judeţului Teleorman, puşi sub urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Gâdea a fost preşedintele CJ Teleorman şi conduce organizaţia PSD Teleorman
Adrian Gâdea a fost preşedintele CJ Teleorman şi conduce organizaţia PSD Teleorman

Adrian Gâdea,fost preşedinte al CJ Teleorman, Mircea Dumitrescu, administratorul judeţului şi Iordan Nela , inspector în cadrul CJ Teleorman au fost puşi sub urmărire penală de DNA.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: GÂDEA ADRIAN IONUŢ, la data faptei preşedinte al CJ Teleorman şi IORDAN NELA DORICA, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată,

DUMITRESCU MIRCEA, la data faptei administrator public al judeţului Teleorman, sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
Din ordonanţa întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuţ, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafaţă totală de 80 ha).
Concret, aceste contracte au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la preţuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună şi 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitaţii şi fără iniţierea şi parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu judeţean.

Scopul acestora era darea suprafeţelor respective în folosinţa temporară a locatarului pentru creşterea peştelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv şi agrement, interzicându-se desfăşurarea oricăror altor activităţi.

Contractele respective au făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către suspecta Iordan Nela Dorica, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condiţiile în care aceasta cunoştea modalitatea de încheiere a acelor documente.
Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obţinut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective.

Suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul emis astăzi de DNA.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite