UPDATE Accident grav în Teleorman. Un microbuz de călători s-a răsturnat, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie

UPDATE Accident grav în Teleorman. Un microbuz de călători s-a răsturnat, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie

Microbuz răsturnat FOTO Adevărul

Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că în după-amiaza zilei de luni, 16 decembrie, un accident de circulaţie grav a avut loc pe raza localităţii Scurtu Mare, din judeţul Teleorman.

UPDATE ora 19.30 Bilanţul accidentului din această după-amiază: 10 victime, dintre care una decedată (şoferul microbuzului) şi 9 răniţi, conştienţi şi cooperanţi. Opt victime au fost  transportate la Spitalul Judeţean Alexandria (7 de la locul evenimentului şi 1 de la domiciliu), iar o victimă a refuzat transportul la spital după ce a fost asistată medical.

Conducătorul auto este un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu.

„Se pare că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (curbă), a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei de energie electrică, răsturnându-se.

În urma impactului conducătorul microbuzului a decedat, iar alţi 7 pasageri au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Se efectuează cercetarea la faţa locului”, spun cei de la IPJ Teleorman.

UPDATE ora 19.05 Cele 6 victime au fost preluate conştiente şi cooperante şi transportate la spital. „Acestea nu au fost încarcerate, transmite ISU Teleorman. Planul roşu a fost dezactivat la ora 18.55.

UPDATE ora 18.50 Din informaţiile primite în acest moment de la ISU Teleorman, în microbuz se aflau 17 persoane, dintre care 1 persoană a decedat (şoferul microbuzului), iar alte 6 au fost rănite.

„Pe DJ 701, Scurtu Mare - Slăveşti,  un microbuz, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat. În urma evenimentului, conducătorul auto a decedat, iar alte 6 persoane (posibil 14 pasageri) au suferit vătămări”, transmite şi IPJ Teleorman.

Potrivit celor de la ISU, a fost nevoie de activarea planului roşu de intervenţie având în vedere numărul ocupanţilor microbuzului care s-a răsturnat în localitatea Scurtu Mare.

Au fost deplasate în zonă 3 autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, 5 ambulanţe SMURD şi 3 maşini de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman.

             Microbuzul răsturnat cu 17 pasageri FOTO IPJ Teleorman

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Sute de oi în centrul municipiului Alexandria. „Şoferul trebuie să se resemneze şi să se roage”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: