Şcoala a început în Teleorman, fără lapte şi corn. Nu s-au găsit firme interesate să aducă produsele în judeţ

Şcoala a început în Teleorman, fără lapte şi corn. Nu s-au găsit firme interesate să aducă produsele în judeţ

Elevii din Teleorman au început şcoala fără produsele de panificaţie, lactatele şi fructele proaspete promise de Guvern. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Teleorman, instituţia responsabilă de organizarea licitaţiei, până acum nu s-au găsit firmele interesate care să aducă lapte, corn şi mere în Teleorman, deşi procedurile de licitaţie au fost demarate din timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Noi suntem pregătiţi cu documentaţia din luna mai, dar nu au existat firme interesate. Pentru zonele Roşiorii de Vede, Turnu Mãgurele, Zimnicea şi Videle nu avem oferte nici acum.” , spune preşedintele Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu.
 
Alexandria este singura zonă din cele cinci ale judeţului unde ar putea începe livrarea cornului, laptelui şi fructelor în luna octombrie. "Doar pe zona Alexandria sunt în curs de licitaţie deschisă, în desfăşurare. Dacă nu vor exista contestaţii, cred că putem începe sã distribuim în luna octombrie. Pentru celelalte patru zone, am reluat procedura de licitaţie. Termenul final al procedurii este pânã pe 26 septembrie", a spus Dănuţ Cristescu. Deocamdată, nici fructele nu au ajuns în şcolile din Teleorman. Reprezentanţii autorităţilor judeţene susţin însă că, în ceea ce priveşte fructele, sunt şanse mai mari ca acestea să ajungă mai repede pe băncile elevilor :"La achiziţia şi distribuţia de fructe proaspete avem licitaţie în desfăşurare pentru toate zonele”.

Întârzieri în furnizarea produselor lactate şi de panificaţie au existat şi în toamna anului trecut, la începerea anului şcolar. În 2016, Programul ”Lapte şi corn” a debutat în Teleorman la sfârşitul lunii septembrie. Produsele lactate şi de panificaţie nu au ajuns în şcoli odată cu demararea noului an şcolar, pe 12 septembrie 2016,  deoarece una dintre firmele participante la licitaţia de achiziţie şi distribuţie a alimentelor a cerut Consiliului Judeţean anularea comunicării prin care era notificată că nu îndeplineşte condiţiile de participare la acest proces.

 Şi în 2015 au existat întârzieri, tot din motive birocratice. În urmă cu doi ani, laptele şi cornul au ajuns pe băncile elevilor teleormăneni, după 20 octombrie.

Anul acesta, aproximativ 31.000 de elevi  ar urma să benficieze de pachetul întreg de produse lactate şi de panificaţie, iar bugetul alocat pentru punerea în aplicare a acestui program este de aproximativ şase milioane de lei.


citeste totul despre: