Şase arii naturale protejate din Teleorman sunt scoase la mezat

Şase arii naturale protejate din Teleorman sunt scoase la mezat

Balta Suhaia

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatologice a lansat a cincea sesiune pentru preluarea în custodie a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar. În Teleorman, au fost scoase ”la licitaţie”, şase astfel de arii naturale printre care se numără rezervaţia naturală Suhaia, Ostrovul Gâsca şi Pădurea Troianul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu data de 16 septembrie, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a deschis a cincea sesiune de depunere a dosarelor pentru preluarea în custodie sau administrare a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar.

Ariile naturale protejate din judeţul  Teleorman care pot fi atribuite în custodie în această sesiune sunt următoarele: situl ROSCI0179 Pădurea Troianu  împreună cu rezervaţia naturală Pădurea Troianu (codul IV.48); situl ROSPA0102 Suhaia  împreună cu aria naturală protejată Balta Suhaia (codul VI.27); situl ROSPA0148 Vităneşti Răsmireşti; situl ROSPA0146 Valea Câlniştei (fără partea care se suprapune cu ROSCI0043 Comana); situl ROSPA0108 Vedea Dunăre împreună cu ROSCI0088 Gura Vedei -Şaica –Slobozia (trupul care se suprapune parţial cu ROSPA0108), Ostrovul Gâsca (codul IV.47) şi Cama Dinu Păsărica (codul B4); situl ROSCI0386 Râul Vedea.

Persoanele fizice şi juridice interesate vor depune un dosar de candidatură, în format de hârtie şi electronic, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti  până la data de 16 octombrie 2013, pentru fiecare arie naturală protejată solicitată.

Documentaţia necesară va fi întocmită în conformitate cu prevederile O.M. nr. 1470/2013 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării şi a custodiei ariilor naturale protejate. 

Lista revizuită a siturilor Natura 2000 care necesită structuri proprii de administrare, în conformitate cu Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 2144/12.09.2013, precum şi lista ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar care vor fi preluate în custodie sunt publicate pe site-ul Ministerului Mediului şi Schimbarilor Climatice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: