Încă 789 de hectare din Teleorman, împădurite prin Administraţia Fondului pentru Mediu

Încă 789 de hectare din Teleorman, împădurite prin Administraţia Fondului pentru Mediu

Şapte comune au obţinut finanţare pentru împăduriri

789 de hectare vor fi împădurite în Teleorman prin ” Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului pentru împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţie ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor”, program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Primarii localităţilor Seaca, Traian, Bragadiru, Salcia, Călineşti, Lisa şi Orbeasca au semnat, astăzi, contractele de finanţare pentru proiectele câştigate în cadrul programului, în prezenţa preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea.

Valoarea totală a proiectelor câştigate de cele şapte localităţi rurale se ridică la 22.030.396,67 de lei. În urma implementării proiectelor, suprafaţa împădurită din Teleorman ,care reprezintă în prezent aproximativ 6% din suprafaţa totală a judeţului, va creşte cu 789,60%. Suprafeţele care urmează a fi împădurite în cele şapte localităţi variază între 82 de hectare (Orbeasca) şi 129,97 ha (Seaca)

” Este un proiect extrem de important pentru că, cu cât vom reuşi să împădurim mai multe terenuri degradate, cu atât putem vorbi de un mediu mai sănătos, putem respira un aer mai curat, putem vorbi de o limitare a efecetelor secetei şi de o menţinere a echilibrului hidrologic. Aceste şapte proiecte vin în completarea celorlalte proiecte pe care judeţul Teleorman le deruleză tot prin Adminstraţia Fondului pentru Mediu. E vorba de împădurirea pe care Consiliul Judeţean o face la Mavrodin (20 ha), împădurirea de la Saelele (70 ha)”, a declarat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit acestuia, proiectele derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu nu sunt singurele proiecte din judeţ care vizează creşterea suprafeţelor împădurite. Un proiect cu acelaşi scop derulează de câţiva ani Consiliul Judeţean Teleorman în colaborare cu consiliile locale . ”Aceste proiecte vin şi se alătură celorlalte programe pe care Consiliul Judeţean le derulează din 2011 în asociere cu consiliile locale, în sensul că aceste unităţi administrativ teritoriale ne pun la dispoziţie suprafeţe degradate, iar noi contribuim cu puieţi. Ne interesează să creştem cât mai mult suprafaţa împădurită a judeţului Teleorman”, a mai spus Adrian Gâdea.

500 de hectare au fost împădurire până în prezent, în cadrul programului derulat de CJ în colaborare cu consiliile lcale.
În perioada următoare, primarii care au semnat astăzi contractele vor începe procedurile de licitaţie pentru demararea efectivă a proceselor de împădurire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: