În Teleorman distribuirea cardurilor de sănătate începe pe 23 septembrie

În Teleorman distribuirea cardurilor de sănătate începe pe 23 septembrie

Cardurile de sănătate devin obligatorii din anul 2015

La nivel naţional, mâine demarează distribuirea cardurilor  naţionale de sănătate. Cardurile vor ajunge la beneficiar prin Poşta Română. În Teleorman distribuirea cardurilor începe pe 23 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Teleorman, distribuirea se va face începând cu data de 23 septembrie. Cardurile vor fi primite de toti asiguratii medical care au implinit varsta de 18 ani. Cardul de sănătate va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate şi a semnăturii de primire. În situaţia în care, după minim două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei de asigurări teritoriale în evidenţa căreia se află asiguratul. Avizul pe care operatorul poştal îl lasă la domiciliul asiguratului în cazul în care nu va fi găsit va conţine numărul de telefon al factorului poştal, astfel încât asiguratul să îl poată contacta pentru a stabili intervalul orar în care factorul poştal poate reveni în zilele următoare pentru a-i preda cardul de sănătate.

Dacă în intervalul celor 20 de zile cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate să îşi ridice personal cardul de sănătate de la casa de asigurări în a cărei evidenţă se află, după un termen de 10 zile lucrătoare, pe care CN Poşta Română îl are la dispoziţie pentru a preda cardul casei de asigurări.
După ce va intra în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale. PIN-ul de transport al cardului naţional (0000) va fi schimbat cu un pin personalizat, format dintr-o combinaţie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus şi confirmat personal de către pacient.
Personalizarea PIN-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem. 
Cardurile de sănătate vor deveni obligatorii incepand cu anul 2015. Furnizorii de servicii medicale vor fi obligaţi să îşi achiziţioneze cititoare de card, al căror preţ variază între 30 şi 50 de euro.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările