42 de kilograme de peşte, 80 de kilograme carne miel şi peste 30.000 ouă au fost confiscate de poliţiştii teleormăneni

42 de kilograme de peşte, 80 de kilograme carne miel şi peste 30.000 ouă au fost confiscate de poliţiştii teleormăneni

Foto arhivă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Ordine Publică şi Poliţie Rutieră au organizat săptămâna aceasta o serie de acţiuni  pentru prevenirea şi combaterea activităţilor economice ilegale ce se comit în această perioadă cu ocazia comercializării animalelor vii şi a produselor de origine animală.

În cadrul controalelor, s-a avut în vedere nerespectarea normelor sanitar veterinare, neînregistrarea în evidenţele financiar contabile a cantităţilor de mărfuri cumpărate sau vândute,  efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu animale vii şi produse de origine animală fără obţinerea autorizaţiilor necesare şi condiţiile de depozitare şi vânzare a acestor produse.

În contextual acestor acţiuni au fost controlate 190 de persoane juridice şi 95 de persoane fizice, fiind întocmite 12 dosare penale cu un prejudiciu cauzat în dosarele penale înregistrate de 114.050 lei şi au fost aplicate 65 de sancţiuni cu o valoare de 84.870 lei.

Totodată, au fost confiscate 42 de kilograme de peşte, 80 de kilograme carne miel, 30.450 ouă şi 1.000 litri de vin. Valoarea bunurilor confiscate este de 29.295 lei.

Pentru a proteja sănătatea teleormănenilor, dar şi pentru a combate evaziunea fiscală poliţiştii acţionează în pieţe, târguri, oboare, depozite şi fabrici cu produse alimentare de sezon, fiind vizată prevenirea şi descurajarea evaziunii fiscale în domeniului comerţului cu animale vii şi produse de origine animală, peşte şi produse din peşte, ouă, precum şi vin şi alte băuturi alcoolice.

La aceste acţiuni au participat şi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Teleorman şi ai OPC Teleorman.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările