240 de incendii de vegetaţie uscată în doar o lună, în Teleorman. Avertismentul pompierilor

240 de incendii de vegetaţie uscată în doar o lună, în Teleorman. Avertismentul pompierilor

Pompierii din Teleorman au stins un incendiu de vegetaţie uscată  FOTO: Facebook ISU Teleorman

Reprezentanţii ISU Teleorman avertizează, într-o postare pe Facebook că în perioada 7 septembrie - 7 octombrie s-a intervenit la stingerea a 240 de incendii de vegetaţie uscată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Facem apel către toţi cetăţenii să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale şi să manifeste responsabilitate în ceea ce priveşte aruncarea la întâmplare a ţigărilor nestinse corespunzător“, se precizează într-un mesajul postat pe pagina de Facebook a ISU Teleorman.

Tot acolo se spune şi motivul acestui apel: numărul mare al incendiilor de vegetaţie uscată din perioada 7 septembrie - 7 octombrie la care pompierii din Teleorman au intervenit. Au fost înregistrate 240 de incendii. 

„Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranţa cetăţenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori şi traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii“, se mai arată în mesajul pompierilor.

Mai puteţi citi:

A adormit cu ţigara aprinsă. Unui sătean din Teleorman i-a ars o parte din acoperiş şi mobilier din două camere

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: