24 de comune din Teleorman vor beneficia de cadastrare din bani europeni

24 de comune din Teleorman vor beneficia de cadastrare din bani europeni

Foto arhivă

24 de unităţi administrativ-teritoriale din Teleorman vor beneficia de de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile.

În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023, sunt cuprinse 660 de comune din toate judeţele ţării care vor beneficia de fonduri europene.

Potrivit listei publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară se  vor desfăşura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, care vor beneficia de finanţare din fonduri europene structurale şi de investiţii, în cadrul axei prioritare 11 a Programului operaţional regional 2014-2020, în localităţile Blejeşti, Botoroaga, Brânceni, Bujoreni, Buzescu, Drăgăneşti de Vede, Drăgăneşti-Vlaşca, Gălăteni, Ilsaz, Lunca, Măgura, Măldăeni, Mavrodin, Nanov, Nenciuleşti, Olteni, Peretu, Rădoieşti, Scrioaştea, Seaca, Segarcea-Vale, Troianul, Vârtoape şi Vedea.

În program au fost alese localităţile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, cele care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, precum şi cele în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, peste 860 milioane euro, şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: