23 de teleormăneni înşelaţi prin metoda “Accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi teleormăneni cad în plasa hoţilor foto: Adevărul
Tot mai mulţi teleormăneni cad în plasa hoţilor foto: Adevărul

Metoda „Accidentul”, dar şi revendicarea unui fals câştig continuă să facă victime printre teleormăneni. Poliţiştii au în cercetare nu mai puţin de 23 de cazuri de persoane înşelate prin această metodă. Prejudiciile în fiecare caz în parte, sunt cuprinse cu sume între 2.000 şi 10.000 lei.

Naivitatea se plăteşte. Metoda "Accidentul" continuă să facă noi victime în Teleorman. Deşi s-au făcut tot felul de campanii de atenţionare a populaţiei cu privire la înşelătoriile din ultimul timp, unii oameni încă mai pică în plasa infractorilor. Ultimele cazuri vizează doi alexăndreni.

“Exemplificăm, colaborarea dintre Serviciul de Investigaţii Criminale al I.P.J. Teleorman şi Serviciul de profil al I.P.J. Constanţa în activitatea de identificare a autorilor, documentarea şi administrarea probatoriilor în cauza, privind combaterea infracţiunii de înşelăciune, de către autori necunoscuţi, în dauna a două persoane, din municipiul Alexandria”, se arată într-o informare a IPJ Teleorman.

Persoanele păgubite au fost sunate pe un numere de telefon fix, de către autori aflaţi în penitenciar.
Motivul a fost ca în multe alte cazuri, „accidentul rutier”, persoanele păgubite fiind induse în eroare că, o rudă apropiată a acestora a comis un accident rutier soldat cu victimă, iar pentru a scăpa de răspunderea penală trebuie să transmită o sumă de bani prin sistemul Western Union sau Money Gram, pe numele unor persoane indicate de autori.

Sumele de bani depuse de părţile vătămate au fost retrase în aceeaşi zi, de către persoane aflate în legătură cu autorii din penitenciar.

Se continuă cercetările cu extinderea lor, prejudiciul total urmând a fi stabilit la finalizarea dosarelor.
Metoda “accidentul” este una simplă. Suspecţii se prezintă drept fiu, ginere sau avocat al fiului/ginerelui părţii vătămate, care pretinde că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie urgentă de o sumă mare de bani pentru plata daunelor sau spitalizarea persoanelor rănite.

Pentru că povestea este credibilă, iar persoana de la celălalt capăt al firului inspiră încredere, victimele trimit sumele de bani în conturile bancare transmise de suspecţi, constatând ulterior că totul a fost doar o minciună, sesizând poliţia cu privire la aceasta.

Alături de această metodă, infractorii mai folosesc şi celelalte moduri de operare prezentate în campaniile preventive anterioare, respectiv solicitarea unor sume de bani pentru predarea unor colete care, aparent, sunt trimise de rudele aflate în străinătate ori furtul de bani sau alte bunuri comis de persoane nesupravegheate care pătrund în locuinţa părţilor vătămate sub pretextul vânzării / cumpărării unor bunuri.

Potrivit poliţiştilor teleormăneni victimele sunt în majoritatea cazurilor persoane de vârsta a treia. Pentru a nu cădea în plasa escrocilor trebuie să acordaţi maximă atenţie persoanelor străine, necunoscute, care pretind că vin sau vă contactează din partea unor membri ai familiei sau alte rude.

Reţineţi fizionomia ori alte date de identificare ale suspecţilor, numere de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează, numere de telefon de pe care sunteţi contactaţi şi apelaţi serviciul telefonic de urgenţă 112 atunci când sunteţi contactaţi personal, sau telefonic de persoane suspecte.

Pe aceeaşi temă:

Metoda "Accidentul", tot pe val. Focuri de armă la Ileana pentru prinderea unor escroci

Culmea supravegherii: tot mai mulţi deţinuţi prinşi cu mobile în închisoare

Ţepari prin Metoda "Accidentul" prinşi în flagrant la Brăila. Unul dintre ei opera chiar din Arestul Poliţiei GALERIE FOTO

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite