1674 de burse şcolare pentru elevii din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Consilierii locali alexăndreni au aprobat numărul de burse pentru elevii din şcoli generale şi licee. În semestrul I al anului şcolar 2015-2016 se vor acorda 1674 de burse şcolare.

Consiliul local Alexandria a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Alexandria aferente semestrului I al anului şcolar 2015-2016.

Potrivit documentului aprobat de aleşi, vor fi acordate 1674 de burse şcolare, dintre care 35 burse de performanţă, 1006 burse de merit, 87 burse de studiu şi 546 burse de ajutor. 727 sunt burse pentru elevii din şcolile generale şi947 pentru elevii din liceele din Alexandria.

Valoarea burselor rămâne aceeaşi ca anul trecut, pentru toate tipurile de burse. Bursele de performanţă care se acordă elevilor care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei, elevilor care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi elevilor care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, vor avea o valoare de 100 lei/lună. Bursele de merit se menţin la  valoarea de 70 lei/lună. Acestea  vor fi acordate elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene cu media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior.

Bursele de studiu în valoare de 50 lei pelună se vor acorda elevilor proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, cu condiţia să fi avut media generală peste 7.00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior. Vor mai fi acordate burse de ajutor social în valoare de 40 lei pe lună, la cerere unor copii din categoriile defavorizate .

Criteriile specifice de acordare a burselor vor fi aprobate în consiliul de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ. În cazul în care numărul elevilor cu medii de cel puţin 8.50 este foarte mare, pentru încadrarea în sumele alocate de consiliul local, unităţile de învăţământ vor stabili media minimă până la care se vor acorda bursele de merit.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite