FOTO Românul care te ajută să descoperi istoria la firul ierbii. „Avem atât de multe monumente istorice în bătaia vântului, iar asta din cauza unor balauri“ 1

„Avem nevoie de poveşti“, crede cu tărie Laurenţiu Cuţaru, un manager de proiecte la o firmă din Bucureşti. E unul din motivele care l-au determinat să creeze blogul numit „Ţara cu Balauri“. I-a dat un motto pe măsură: „Locuri pline de istorie servite cu iz şi gust carpatin în mediul online“. Şi de mai bine de jumătate de an scrie povestea unor pământuri şi ruine încărcate de istorie.

FOTO Românul care te ajută să descoperi istoria la firul ierbii. „Avem atât de multe monumente istorice în bătaia vântului, iar asta din cauza unor balauri“ Vezi comentarii 1

Salvator despre imaginile sfâşietoare de la unele intervenţii: „Şi noi ne întrebăm, uneori, de unde avem atâta putere“

Salvator
despre
imaginile sfâşietoare de
la
unele intervenţii: „Şi
noi ne întrebăm, uneori, de unde avem
atâta putere“

Coşurile necurăţate de la sobe, depozitarea de materiale combustibile la gura sobei, improvizaţii la instalaţia electrică şi copii nesupravegheaţi sunt cele mai mari greşeli pe care le fac unii oameni când e vorba de protecţia lor. Asta crede George Sindilă, un pompier în vârstă de 38 de ani, din Alexandria, cu o experienţă de peste 500 de intervenţii.

Două accidente – ca să nu le mai spunem incidente – pe calea ferată cu vagoane cu călători din ultimele zile şi dintre multe alte zecile de accidente, urmate şi de un telefon, care, culmea nesimţirii, l-a sculat din somn, pesemne când îi era somnul mai dulce, pe un director general al Căilor Ferate Române, mi-au atras atenţia şi m-au lăsat stupefiat.

acum 11 zile · comentarii (12)

Am citit cu mare atenţie recenta scrisoare a lui Emmanuel Macron către cetăţenii europeni. E un document care merită extrem de mare atenţie, bine făcut, judicios, o mostră de comunicare publică – nu degeaba publicat în 22 de limbi europene. L-am privit cu nedisimulată încântare, pentru că trădează un adevărat proiect, are multe elemente bine gândite şi apărute într-un moment salutar.

acum 11 zile · comentarii (98)

Facebook a eliminat din România 31 de pagini, grupuri şi conturi de Facebook pentru implicarea într-un fals comportament coordonat, ca parte a unei reţele care a funcţionat în România şi a folosit o combinaţie de conturi false şi câteva conturi autentice pentru a-i induce în eroare pe alţii despre cine erau şi despre ce anume făceau.

acum 11 zile · comentarii (7)

După ce a distrus justiţia, şi deci bazele statului de drept, coaliţia PSD-ALDE-UDMR începe să pună în aplicare planul distrugerii democraţiei: pluripartitismul politic. Anunţat de săptămâna trecută, o dată cu schimbarea conducerii Autorităţii Electorale Permanente (cea anterioară era ajunsă acolo prin concurs), planul începe să se dezvolte, căci oligarhia ce conduce România vrea să acapareze toate mecanismele puterii.

acum 11 zile · comentarii (22)

PSD şi-a mai dat o dată arama pe faţă. S-a arătat cât de preocupat este doar de rezolvarea propriilor probleme, mai exact ale celor avute cu justiţia de câteva dintre vârfurile sale, în frunte cu condamnatul de rang înalt Dragnea Liviu Nicolae. prin felul amatoricesc, prost, prostesc în care administrează murdara, ticăloasa afacere Tudorel Toader.

acum 11 zile · comentarii (4)

Vrând să stoarcă de bani companiile din sectorul energetic românesc, Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Orlando Teodorovici i-au oferit Rusiei prin OUG114 un avantaj comercial aproape nesperat în urmă cu câţiva ani: acces neîngrădit la piaţa de gaze naturale a Europei de Est.

acum 11 zile · comentarii (11)

Vrând să stoarcă de bani companiile din sectorul energetic românesc, Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Orlando Teodorovici i-au oferit Rusiei prin OUG114 un avantaj comercial aproape nesperat în urmă cu câţiva ani: acces neîngrădit la piaţa de gaze naturale a Europei de Est.

acum 11 zile · comentarii (11)

Ce vor cetăţenii de la companiile politice? Ce caută votanţii la candidaţii din alegeri? La aceste întrebări ne răspund Keena Lipsity de la Queens College, City University of New York, Christine Trost de la University of California, Berkeley, Matthew Grossmann de la Michigan State University şi John Sides de la George Washington University.

acum 12 zile · comentarii (1)

În România avem pe palierul de dreapta multe alegeri: de la PNL la USR şi PLUS. Până şi PSD, cel mai important partid din România, este un partid care a promovat cele mai neoliberale decizii economice şi cel mai conservator discurs, chiar dacă a mai dat „firimituri social-democrate“.

acum 12 zile · comentarii (16)

Este o realitate ce nu poate fi negată şi care duce la stări de incertitudine, decredibilizare şi afectare gravă a imaginii justiţiei româneşti. Protestele tinerilor magistraţi pentru o justiţie liberă şi independentă par că au frâna trasă, frână ţinută de unii colegi de-ai lor mai în vârstă, cu experienţă, influenţă şi funcţii în sistem, care, la rândul lor, sunt supuşi suspiciunilor de a fi controlaţi de factorul politic!

acum 12 zile · comentarii (5)
Postari Recente