Regimul Dodon acumulează fără scrupule cea de a doua greşeală fatală. Într-un stat serios, cu un Parlament responsabil şi o opinie publică şi societate civilă vii, demisia responsabililor direcţi nu ar mai fi suficientă, ci ambele gafe ar fi scuturat din temelii Regimul Dodon în deplinătatea sa.

acum 5 zile · comentarii (93)

Impresia că PSD a plecat de la guvernare se dovedeşte înşelătoare. Se părea că PSD a pierdut pe toată linia şi că tot ceea ce mai are de făcut este să se pregătească să stea în băncile Opoziţiei pentru următoarea legislatură. Iată că nu e deloc aşa. PSD are conducerea şi guvernează din Parlament,  anihilând toate iniţiativele PNL.

acum 6 zile · comentarii (25)

Ajungem la hotel seara târziu, după ce am orbecăit într-un microbuz pe străduţe înguste prin oraşe legate unele de altele. Dincolo de ele, e noaptea într-o ţară străină, caldă şi vântoasă. Obosiţi, dar având încă destulă energie rămasă, în tradiţia românească, ne înghesuim la recepţie şi ne hărţuim uşor cu cei care trebuie să ne dea cheile.

acum 6 zile · comentarii (0)

În prima parte vom analiza pe scurt ce înseamnă Procedura de Deficit Bugetar Excesiv, iar în ultima parte vom vedea ce se poate face pentru a minimiza costurile unui astfel de proces. În ipoteza în care raţiunea economică învingea raţiunea politică - strict electorală - România putea evita intrarea în Procedura de Deficit Bugetar Excesiv în anul 2020. Voi demonstra acest lucru în partea a doua a analizei.

acum 6 zile · comentarii (28)

Anunţul este oficial şi echivalent cu o explozie de mari proporţii: printr-un mesaj transmis Ambasadei americane de la Manila, Statele Unite au fost notificate de către guvernul Filipinelor despre intenţia de a pune capăt unui acord militar de importanţă strategică. Cu aceeaşi ocazie, americanii au fost anunţaţi că au la dispoziţie 180 de zile în acest sens.

acum 6 zile · comentarii (42)

În ultimii ani am reuşit să înţeleg mai bine care este rolul meu ca mamă şi soţie. De când s-au născut copiii, am crezut că e responsabilitatea mea să mă ocup de casă şi de familie: ce mănâncă, ce activităţi au, cu ce se îmbracă, ce şi când învaţă, să le citesc seara, să îi culc, să am grijă să stea destul afară, să am timp pentru fiecare din ei.

acum 6 zile · comentarii (8)

Toate evenimentele politice actuale merg împotriva intereselor românilor. Din calcule greşite şi lipsa de înţelegere a faptului că în joc este soarta României şi a românilor, ne rupem minţile cu alegeri anticipate şi alegeri locale în două tururi, deşi ambele sunt imposibil de pus în practică. Am ajuns cu un guvern Orban interimar, deci impotent, care nu poate promova legi în parlament, OUG-uri sau asumări de răspundere.

acum 6 zile · comentarii (33)

Devine din ce în ce mai greu de înţeles ce interese au şi ce hram poartă principalele două partide politice din România. Necunoscutele se ţin lanţ, se înmulţesc cu fiecare nouă zi ce trece. Declaraţiile de azi ale unora dintre lideri le contrazic sau, în cel mai fericit caz, le nuanţează substanţial pe cele  făcute ieri.

acum 6 zile · comentarii (31)

Confruntări pe scară largă au fost lansate de către Turcia în Idlib, sătulă de ofensiva constantă a trupelor loialiste lui Al Assad împotriva rebelilor pe care-i susţine – Armata Siriană Liberă – şi a posturilor sale de observaţie.

acum 6 zile · comentarii (44)

Işlicul, în forma lui globulară, este tipic românesc. Nu mă refer la cuvânt, ci la acea căciulă, ca un balon, de dimensiuni impresionante. Deseori am auzit vorbindu-se despre originile turceşti ale işlicului, deşi  trebuie spus că acest cuvânt desemna, atât în Balcani, cât şi la poloni sau în Rusia, o serie de căciuli, de forme diferite, e adevărat, toate impunătoare, unele importate de la turci.

acum 7 zile · comentarii (1)

Scurt pe doi, citind OUG 15/2020 pe care Guvernul Orban a adoptat-o la ceas de seară marţea trecută ca să modifice Legea educaţiei, publicată abia azi în Monitorul Oficial, putem spune fără exagerare că au nenorocit naveta elevilor. Cine? Premierul Orban şi toţi cei care au contrasemnat ordonanţa: Raluca Turcan, Monica Anisie, Ion Ştefan, Florin Cîţu şi Lucian Bode.

acum 7 zile · comentarii (13)

Aflu cu consternare că un amendament la Legea educaţiei, care tocmai a trecut de Senat, stipulează printre alte gratuităţi şi intrarea elevilor la spectacolele instituţiilor de stat. Prevederea e un nou exemplu nefericit despre cum se fac legile în România: fără o consultare cu specialiştii din domeniu, fără o dezbatere reală, fără simulări de efecte.

acum 7 zile · comentarii (4)

Regizorul Bobi Pricop este unul dintre cei mai reprezentativi creatori de teatru din tânăra generaţie. Spectacolele lui îmbină texte inteligente şi pline de emoţie cu tehnologii inovatoare. Cel mai recent spectacol al său este «Radio», pe un text scris în stil alert, americănesc, de Eric Bogosian, montat la Teatrul Naţional «Marin Sorescu» din Craiova.

acum 7 zile · comentarii (1)

Am citit tot felul de scenarii privind anticipatele. Că e blat între PNL şi PSD, că Iohannis este cel mai pragmatic preşedinte al României, că Orban este pion de sacrificiu care va fi înlăturat la un moment dat, şi câte şi mai câte. Prea puţine opinii spre deloc iau în considerare interesul parlamentarilor care îşi vor pierde locul în viitorul parlament. Din toate partidele. PSD îşi va reduce la jumătate, cel mult, numărul de parlamentari.

acum 7 zile · comentarii (10)

De câte ori n-aţi văzut studii, statistici şi analize în care România avea trasat conturul frontierelor, iar în rest era reprezentată de o elegantă pată albă? Asta însemna fie că de la noi nu veniseră date pe problematica specifică analizată, fie că, dintr-un motiv sau altul, erau considerate neconvingătoare, fie că, dintr-un motiv (iarăşi oarecare, dar poate cu mult mai subtil) nu interesam în ecuaţie.

acum 7 zile · comentarii (25)
Postari Recente