417 ani de la moartea lui Mihai Viteazul, comemoraţi în Teleorman, la mănăstirea unde călugării susţin că ar fi găsit, în 2010, oseminte ale voievodului

417 ani de la moartea lui
Mihai Viteazul, comemoraţi în Teleorman, la
mănăstirea unde călugării
susţin că ar fi găsit, în 2010, oseminte ale voievodului

Mănăstirea Plăviceni, situată în vestul judeţului Teleorman, va marca joi, 9 august, 417 ani de la moartea voievodului Mihai Viteazul. Acolo s-au descoperit, în 2010, oseminte despre care călugării susţin că ar fi ale voievodului, însă istoricii resping ideea. De atunci, oameni merg în pelerinaj la lăcaşul de rit ortodox din Teleorman.

Provocările organizării unui festival în Teleorman: „Nu ştiu în ce alte contexte aş fi putut să-i cunosc, la vârsta aia, pe Cătălin Ştefănescu sau Marcel Iureş“

Provocările
organizării unui festival în Teleorman:
„Nu ştiu în ce alte contexte aş fi putut să-i cunosc, la vârsta
aia, pe Cătălin Ştefănescu sau Marcel Iureş“

INTERVIU. Pentru al treisprezecelea an consecutiv, Alexandria găzduieşte, timp de o săptămână, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis. Organizatorii ineditului eveniment ne-au făcut câteva recomandări pentru ediţia ce debutează luni, 6 august, şi au povestit câteva dintre provocările de care s-au lovit în cei 13 ani.

Îndeletnicire autohtonă pe Facebook-ul unei reţele europene: „Tradiţiile şi obiceiurile româneşti să fie sprijinite mai mult astfel încât să nu devină istorie“ | facebook

Îndeletnicire autohtonă pe Facebook-ul unei
reţele europene: „Tradiţiile şi obiceiurile româneşti să fie sprijinite mai mult
astfel încât să nu devină istorie“

Imagini cu George Dumitru, un consultant pe fonduri europene, originar din Teleorman, ce duce mai departe o veche îndeletnicire românească din regiunile Munteniei şi Olteniei, au fost publicate pe contul de Facebook al reţelei European Network for Rural Development, o reţea de distribuire a informaţiilor şi bunelor practici între Grupurile de Acţiune Locală (GAL).

Viceprimarul Alexandriei, pe Facebook: „Frustratul ăla cu maşina din Suedia întâi să-i dea mă-sii ..ue, că i-am crescut salariul sau pensia“ | facebook

Viceprimarul
Alexandriei, pe
Facebook:
„Frustratul
ăla cu maşina din Suedia întâi să-i dea mă-sii ..ue, că i-am crescut salariul sau pensia“

Viceprimarul oraşului Alexandria, Gică Anghel, ar fi făcut, pe contul său de Facebook, o postare jignitoare la adresa românului care şi-a înmatriculat maşina în Suedia cu numărul „M..E PSD“, scrie g4media.ro. Postarea a fost ulterior ştearsă. Contactat de reporterul „Adevărul“, acesta a recunoscut că a scris respectivul mesaj şi că s-a „săturat de atâtea injurii şi de atâtea ameninţări începând cu «ciuma roşie»“.

„Actele la control, vă rog!”. „De ce?”. De patru zile încoace, orice posesor de permis auto este îndreptăţit să pună această întrebare atunci când poliţistul de la Rutieră îi cere actele. Şi înainte să le predea, este îndreptăţit să primească şi un răspuns - măcar satisfăcător, dacă nu unul legal. Codul Rutier s-a diversificat prin contribuţia unor creiere la care şanţul de la caşchetă ţine loc de circumvoluţiuni.

acum 13 zile · comentarii (120)

Am fost invitat, de curînd, la o întîlnire „de lucru“ cu oameni admirabili, îngrijoraţi de mersul ţării şi dornici să întreprindă ceva pentru a schimba eficient ce e de schimbat. Cititorul să nu se grăbească, încercînd să identifice „dedesubturi“ subversive, manevre elitiste, planuri manipulatorii, finanţate de „sorosişti“, „agenturi“ oculte, venetici hulpavi, care şi-au făcut din „antiromânism“ un program (lacom) de viaţă… Nu.

acum 12 zile · comentarii (1)

Ministrul Justiţiei a anunţat miercuri seara că pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care să poată fi revizuite sentinţe penale definitive, dacă acestea au fost pronunţate „pe bază de protocoale secrete sau interceptări ilegale”. Repet: e vorba de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu de Celentano din „Las Fierbinţi”.

acum 12 zile · comentarii (70)

La data de 10 iunie 2015, dl. Ioan Rus, pe vremea aceea ministru al Transporturilor într-unul dintre cele câteva guverne conduse de dl. Victor Ponta, a făcut o declaraţie complet nepotrivită referitoare la românii din străinătate. Câteva ore mai târziu, dl. Rus îşi prezenta demisia. O tempora, o mores!

acum 12 zile · comentarii (16)

Vreau să verific o teză cu dvs. – în special după isteria creată în jurul unor plăcuţe de înmatriculare cu un mesaj obscen (după unii) şi revoluţionar sau chiar apotropaic (după alţii; căutaţi în DEX, dacă nu ştiţi ce e aia apotropaic).

acum 12 zile · comentarii (25)

Popor inventiv! Puterea a găsit soluţia să-i aducă urgent, pe românii din diaspora în patrie. În acelaşi timp, România exportă şi altceva în afară de politicieni corupţi în ţări exotice. Exportăm gratis strategii licenţioase de luptă anticorupţie, dar şi muniţie balistică media pentru propaganda Marelui Urs, punându-l în situaţii delicate pe Unchiul Sam de la Deveselu, marele nostru aliat strategic!

acum 12 zile · comentarii (6)

Peste două zile, liberalii se vor întâlni într-o şedinţă a Consiliului Naţional. Este o întâlnire foarte importantă, care va hotărî direcţia partidului, cel puţin până la alegerile europene. Aceste alegeri vor avea o relevanţă politică specială întrucât rezultatul lor va influenţa strategiile partidelor pentru alegerile prezidenţiale.

acum 12 zile · comentarii (0)

Europa va avea în curînd primul festival original românesc, civismul de baltă în toată splendoarea sa. Cine crede că libertatea de opinie este de nivelul „Muie PSD” nu ne reprezintă pe cei care au luptat să civilizăm PSD şi să construim alternativa la el, nici pe cei care suntem în diaspora egalii occidentalilor, sau mai buni când putem, nu adunăm resturile de la masa lor ca să ne grozăvim în ţară cu maşini la mîna a doua cu numere teribiliste.

acum 12 zile · comentarii (122)

INTERVIU / Christina Verchere a acordat primul interviu din postura de CEO al OMV Petrom ziarului „Adevărul“ şi a explicat în detaliu de ce Legea Offshore votată de Parlament în luna iunie îi împiedică pe producători să ia decizia finală de a investi în gazele din Marea Neagra.

acum 12 zile · comentarii (9)

Trecând peste faptul că nu ştiu cum poţi face o rectificare bugetară pozitivă având un deficit bugetar de 15 miliarde lei (poate ne explică premierul Dăncilă), grav este faptul că se taie de la serviciile de informaţii, de pază şi protecţie, situaţie care ar putea afecta siguranţa naţională. Pot înţelege că în felul acesta se răzbună Dragnea pe „statul paralel“. Dar nu cu preţul siguranţei naţionale.

acum 11 zile · comentarii (10)

Numele lui Catherine Durandin îmi este cunoscut încă din anii ’80 ai secolului trecut. Era pomenit destul de des în emisiunile „ Europei Libere“, îndeosebi în corespondenţele de la Paris în care se dădea seama despre protestele din ce în ce mai frecvente din Franţa şi din alte ţări francofone la adresa dictaturii comuniste din România.

acum 11 zile · comentarii (2)

Discuţiile tete-a-tete de la Helsinki au dat mari bătăi de cap de jur împrejurul globului. Donald Trump i-a dat lui Vladimir Putin nu numai vizibilitate şi relevanţă, dar a stârnit şi controverse majore acceptând o întâlnire de peste două ore şi 10 minute doar în prezenţa translatorilor, fără să relateze mare lucru

acum 11 zile · comentarii (23)
Postari Recente