Tragedia fără margini care a îndurerat un oraş întreg. Cazul morţii unor fete într-un accident rutier va fi cercetat din nou

Tragedia fără margini care a îndurerat un oraş întreg. Cazul morţii unor fete într-un accident rutier va fi cercetat din nou

Instanţa din Teleorman a dispus refacerea cercetării penale într-un dosar care a schimbat viaţa a patru familii. Patru tinere din Zimnicea, cu vârste între 18 şi 20 ani, au fost victimele unui teribil accident auto în mai 2018. Trei dintre ele au murit, iar a patra a supravieţuit şi a povestit cum s-a întâmplat totul. Mărturia ei este acum contestată chiar de mama şoferiţei, prietena sa, în maşina căreia s-au urcat cele patru fete.

Ministrul Mediului merge pe Insula Belina, reintrată în domeniul public după ce fusese cedată firmei Tel Drum

Ministrul Mediului merge pe Insula Belina, reintrată în domeniul public după ce fusese cedată firmei Tel Drum

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, vizitează luni Insula Belina, reintrată în domeniul public, la şapte ani după ce a fost scoasă din proprietatea statului, trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi dată în administrare firmei Tel Drum, apropiată de Liviu Dragnea. În prezent, domeniul unde îşi petreceau timpul liber lideri ai PSD se află în administrarea Apelor Române.

Mereu vor fi pomeni cu iz politic, niciodată nu vor dispărea paraziţii (fie ei profitori ai sistemului de protecţie socială, fie „lipitori de afişe” angajaţi în instituţiile publice pe posturi ce n-ar trebui să existe), tot timpul va fi ceva de promis. E o boală ce pare fără leac, deşi leacul e la îndemâna tuturor.

acum 3 zile · comentarii (12)

Este o „iniţiativă populară“ susţinută de Partidul poporului din Elveţia (Schweizerische Volkspartei), cunoscut şi sub denumirea franceză Union Democratique du Centre, al treilea partid ca mărime în ordinea reprezentării Adunarea Federală, cu o foarte clară politică naţionalistă specifică poziţionării în zona extremei drepte, profund eurosceptic şi violent împotriva imigrării.

acum 4 zile · comentarii (44)

Pe 25 septembrie 2020 aniversăm cinci ani de la adoptarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, cu prilejul întrunirii Adunării Generale a ONU de la New York, când 193 de state membre ONU au asumat implementarea obiectivelor de dezvoltare durabile, printre statele semnatare fiind şi România.

acum 4 zile · comentarii (0)

Digitalizarea forţată a educaţiei din România reprezintă probabil cea mai importantă achiziţie a acestui an tumultuos. Pe fundalul alegerilor electorale, a enervantei tăceri a guvernanţilor cu privire la situaţia elevilor dezavantajaţi, pentru care şcoala online rămâne un vis frumos, se prefigurează o altă problemă, comună învăţământului preuniversitar şi a celui academic: copiatul/furtul intelectual în şcoala online.

acum 4 zile · comentarii (8)

Până la urmă este o chestiune de etică socială. Plăteşti un aparat bugetar supradimensionat, de 1,3-1,4 milioane de persoane, cu salarii medii de 4-5000 de lei, sau ridici pensiile, dintre care 2 milioane de pensii sunt sub un milion de lei? În perioada stării de urgenţă, când mare parte dintre bugetari au stat acasă, ţara a funcţionat bine mersi. Fără „aportul” lor. De ce n-ar funcţiona aşa şi în continuare?

acum 4 zile · comentarii (43)

Cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile locale, fostul preşedinte admite că are şanse minime să câştige. Lucru ce nu era prea greu de estimat încă de la începutul campaniei, ţinând cont de situaţia din Bucureşti şi de faptul că alegerile sunt într-un singur tur. Ceea ce nu a reuşit fostul preşedinte este să explice de ce a intrat într-o cursă în care nu avea ce căuta.

acum 5 zile · comentarii (84)

Când te afli în faţa unei probleme complicate, nu trebuie să ai în minte, în primul rând, soluţia, ci metoda, respectiv modul în care ajungi la soluţie. Ca profesor, evident că apreciez acest mod de lucru, riguros, care se bazează pe evidenţe, pe date, pe analize comparative, pe rezultate predictibile. Politicienii, de regulă, nu îm­­brăţişează această metodă.

acum 5 zile · comentarii (3)

Miniştrii de Externe din blocul european s-au găsit ieri într-o situaţie stânjenitoare, cu atât mai neplăcută cu cât situaţia discutată, cea din Belarus, se află în atenţia opiniei publice din întreaga lume şi fuseseră promise sancţiuni îndreptate împotriva unora dintre oficialii de la Minsk, evident în frunte cu Lukaşenko şi echipa sa.

acum 5 zile · comentarii (11)

George Simion protestează de aproape o săptămână în Piaţa Victoriei. Nu este un protest anti-COVID, aşa cum a menţionat în mod eronat, dar voit, o parte din presa din România, ci un protest împotriva sistemului politic corupt care domină România de mai bine de 30 de ani.

acum 5 zile · comentarii (5)
Postari Recente