Zona de agrement cu teren de golf de lângă Alba Iulia prinde contur. Un singur ofertant, la licitaţia Primăriei Ciugud

Zona de agrement cu teren de golf de lângă Alba Iulia prinde contur. Un singur ofertant, la licitaţia Primăriei Ciugud

În Alba există un teren de golf la Pianu de Jos

Proiectul Primăriei Ciugud, prin care se va dezvolta o zonă de agrement, pentru activităţi sportive şi recreative, pe malul râului Mureş, lângă Teleac, prinde contur. Săptămâna trecută a avut loc licitaţia pentru concesionarea pe 49 de ani a unui teren de 102.940 mp, pentru care a fost un singur ofertant. Nivelul minim al redevenţei de la care a început licitaţia a fost de 170 de euro/hectar/an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Terenul cuprinde două loturi, unul de 2 hectare şi altul de 8,294 hectare, ambele pe teritoriul comunei Ciugud. Despre această zonă de agrement, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, spunea anul trecut că aici va fi amenajat un teren de golf, ce va permite atât dezvoltarea comunei, cât şi a oprtunităţilor de afaceri. Construcţia unui teren de golf costă între 2 şi 10 milioane de euro, în funcţie de proiect, suprafaţă, dotări şi nivelul de dificultate al terenului.
 
În anunţul de licitaţie se precizează că “imobilul de concesionează exclusiv pentru amenajarea pe toată suprafaţa acestuia a unei zone de agrement pentru activităţi sportive şi recreative. Alte activităţi (industriale, de producţie, agricole) sunt interzise)”. În documentaţia prezentată la eliberarea avizului de mediu al proiectului, anul trecut, se prevedea amenajarea unei zone de agrement, cu profil golf, fiind subîmpărţită în trei zone funcţionale: instituţii şi servicii, teren golf şi zonă verde adiacentă râului Mureş.
 
”În zona propusă pentru dezvoltarea investiţiei există riscul de inundaţii, fapt care a generat realizarea unui studiu de inundabilitate şi evidenţierea unor recomandări specifice pentru ameliorarea acestui tip de risc natural, şi de asemenea există parţial obiective făcând parte din fosta fermă agrozootehnică Teleac”, se suţine în avizul eliberat de Agenţie de Protecţie a Mediului Alba. Fostele clădiri ale fermei zootehnice vor fi reabilitate şi incluse în zona de agrement propusă de administraţia locală din Ciugud.
 
“Este vorba de 47 de hectare, din care 9 hectare este teren neproductiv şi restul este păşune, aşezata într-o zonă foarte frumoasă, unde Mureşul face un cot, în dreptul comunei Ciugud. Ne-am gândit că s-ar putea lega foarte bine de viitoarea zonă de agrement de la Teleac, unde albaiulienii vin la grătare pe malul Mureşului. De asemenea, avem o zonă industrială conturată acolo, iar, cum golful este un sport dedicat oamenilor cu bani, ar putea aduce aduce dezvoltare nu doar comunei, ci şi sectorului de afaceri, completând <oferta> de oportunităţi”, a declarat primarul Gheorghe Damian.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: