Zeci de turişti blocaţi în zona peşterii Gheţarul de la Scărişoara, în urma unei furtuni din Apuseni

Zeci de turişti blocaţi în zona peşterii Gheţarul de la Scărişoara, în urma unei furtuni din Apuseni

Furtuna a făcut prăpăd în Alba FOTO Adevărul

Zeci de turişti sunt blocaţi în zona peşterii Gheţarul de la Scărişoara, în Munţii Apuseni, după ce furtuna a rupt mai mulţi copaci care au căzut pe carosabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ISU Alba este vorba despre 30 de maşini cu turişti, care sunt blocate la circa 20 de kilometri de centrul comunei Gîrda de Sus, judeţul Alba. Pentru deblocarea drumului judeţean, care face legătura între Gheţarul de la Scărişoara şi drumul naţional din Munţii Apuseni, intervin zeci de pompieri de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, drumul a fost blocat de mai mulţi copaci doborâţi de vijelie. În zonă erau mai mulţi turişti.
 
Gheţarul Scărişoara din Munţii Apuseni este prima peşteră declarată Monument al naturii în România. De asemenea, şi DN 75, din Munţii Apuseni, între localităţile Horea şi Mătişeşti, a fost blocat de copacii doborâţi circa o oră.
 
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, cel puţin opt acoperişuri de blocuri au fost smulse de vânt. Rafalele au ajuns la 90 km/oră, iar autorităţile recomandă locuitorilor să se adăpostească. Tot vântul puternic a doborât 50 de copaci, mulţi dintre ei lovind autoturisme. Mai mult, câteva artere au fost blocate de copaci. În numai o oră, peste 50 de oameni au sunat la numărul unic 112 pentru a semnala probleme cauzate de vreme.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările