Volumul „Căpitanul Hatteras“ a ajuns pe rafturile bibliotecilor a sute de albaiulieni

Volumul „Căpitanul Hatteras“ a ajuns pe rafturile bibliotecilor a sute de albaiulieni

Maria Berciu a vândut 25 de volume în mai puţin de două ore

În această dimineaţă a apărut volumul „Căpitanul Hatteras“, din colecţia Jules Verne. Albaiulienii s-au trezit de dimineaţă şi au luat cu asalt chioşcurile de ziare pentru a nu rata cartea care le va întrebi biblioteca.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am luat toate volumele până acum. Sunt multe şi din câte am văzut până în noiembrie trebuie să fiu atentă să nu ratez niciun număr. Vreau colecţia aceasta pentru că a fost una din cărţile copilăriei mele. Părinţii mei au multe din volumele Jules Verne, însă nu pe toate“, a afirmat Silvia Damian, 35 ani, secretară. La chişcurile din municipiul Alba Iulia stocurile de cărţi au fost epuizate în mai puţin de două ore. „La 06,20 am dat prima carte. Oamenii aşteptau deja de câteva minute bune. La ora opt din cele 25 de volume pe care le-am primit astăzi nu mai avea niciunul cu toate că oamenii continuau să ceară cartea“, a spus Maria Berciu, vânzătoare la un chioşc de ziare din centru municipiului Alba Iulia.

Aceeaşi situaţie era şi în cartierul Cetate unde la ora 08,30 „Căpitanul Hatteras“ avea deja asigurat locul în sute de biblioteci ale cititorilor albaiulieni. „Într-o oră jumătate s-au vândut toate cărţile. Cititorii fideli s-au cernut odată ce cartea a avut un preţ şi nu a mai venit gratuit. Acum ştiu exact că cei care le cumpără sunt cei care le şi citesc“, a explicat Maria Florea, vânzătoare la un chioşc de ziare din cartierul Cetate.

citeste totul despre: