VIDEO Cum se vede epava avionului prăbuşit în Apuseni dintr-o dronă

Accident aviatic în Apuseni: imagini cu ridicarea resturilor avionului prăbuşit în munţi

Avionul prăbuşit luni într-o pădure de pe muntele Petreasa în Munţii Apuseni a fost dezmembrat miercuri şi coborât cu ajutorul sătenilor în centrul comunei Horea. Zona accidentului şi operaţiunea de tăiere a aeronavei a fost filmată din aer, iar materialul video a fost postat pe internet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmarea a fost realizează de site-ul alba24.ro şi operatorul Cătălin Cădan din Alba Iulia. Angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ajutaţi de localnici din Horea au dezmembrat miercuri avionul după care l-au transportat cu un tractor în centrul comunei.

Secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, a declarat pentru Mediafax că epava avionului care s-a prăbuşit în urmă cu două zile în Apuseni a fost tăiată şi încărcată, la operaţiune participând reprezentanţii Primăriei şi localnici. Olar a afirmat că resturile avionului au fost coborâte de la locul producerii accidentului până în centrul comunei Horea, traseu care are aproximativ 10 - 12 kilometri şi este extrem de dificil.

Secretarul a adăugat că epava avionului va fi depozitată temporar în Horea, iar ulterior va fi transportată cu autocamioane în locul unde ar urma să fie depozitată pe perioada anchetei. "Primăria a oferit ajutorul atât în timpul căutărilor, cât şi pentru coborârea avionului. Mai multe detalii despre ce vor face cu el nu ne-au spus", a afirmat Olar.

 

Epava avionului va fi depozitată în comuna Horea, în zona târgului din localitate, şi va fi păzită de jandarmi până va fi preluată pentru a fi dusă în locul unde va putea fi analizată în cadrul anchetei.

 

Pe aceeaşi temă:

Rezultatele autopsiei pilotului Adrian Iovan şi a studentei, morţi în avionul care a aterizat forţat în Apuseni   Medicul Gheorghe Vieru, şeful IML Alba, a dat publicităţii, în urmă cu scurt timp,  rezultatele autopsiei efectuate la cei doi morţi în accidentul aviatic de la limita judeţului Cluj cu Alba, pilotul Adrian Iovan şi rezidenta.


EXCLUSIV Marius Pop, salvator în Apuseni: „112 e de vină pentru întârzierea de peste două ore. Coordonatele erau greşite“  „Ne-am dus la Crucea lui Iancu de două ori şi nu era absolut nimic. Am pierdut mai mult de două ore. Ştiţi cum i-am găsit? Am aflat că i-au găsit un pădurar. Noi am sunat la 112, fiind cu nişte localnici de-acolo care cunoşteau persoana respectivă. Chiar şi aşa, localnicii nu ştiau sigur care pădurar era pentru că sunt mai mulţi în acea zonă. Am reuşit să luăm numele pădurarului, am sunat la 112 şi am luat legătura telefonică cu el. Acesta ne-a spus exact unde se află. El nu a avut nevoie de GPS să ne spună, dar precizia a fost de ordinul metrilor“. a declarat Marius Pop, pentru „Adevărul“.


Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant: „Este inimaginabil că în anul 2014 să cadă un avion şi să nu-l găsească timp de şase ore”  „E inadmisibil că au fost descoperiţi atât de târziu. Ei trebuiau descoperiţi cu câteva ore mai devreme. Unde sunt echipajele noastre ISU?”, a fost reacţia lui Victor Zota asupra eficienţei autorităţilor.


FOTO VIDEO Reportaj din Apuseni: filmul tragediei aviatice, în care sute de săteni au încercat să-l salveze pe pilotul Adrian Iovan şi pe ceilalţi răniţi
Centrul comunei Horea din judeţul Alba, aflată undeva în creierii munţilor Apuseni, la limita cu Clujul, era înainte de miezul nopţii o „tabără“ unde s-au adunat medici de la SMURD şi de pe ambulanţe, salvamontişti, pompieri, jandarmi, dar şi oameni din satele învecinate ca să îi găsească pe cei şapte pasageri ai avionul căzut în pădure.


FOTO EXCLUSIV Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă. Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat, luni, în Munţii Apuseni, a murit. La câteva minute, rezidenta din acelaşi avion a murit. Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant.

 

Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir”. Medicul Valentin Calu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni în care pilotul Adrian Iovan a murit, a sunat-o imediat după prăbuşire pe directoarea medicală a Spitalului Elias, Dana Safta, şi i-a transmis starea în care se află.Cine a fost Adrian Iovan, pilotul care a murit în tragedia aviatică din Apuseni. Pilotul Adrian Iovan, în vărstă de 54 de ani, cel care a murit luni seară în urma unui accident de avion din Munţii Apuseni, avea la activ zeci de ani de zbor, fiind unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România. Adrian Iovan hotărâse cu mai mulţi ani în urmă să efectueze curse private pentru a-şi suplini veniturile.


Cum a găsit un pădurar epava avionului înaintea autorităţilor. Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor a fost gasită la altitudinea de 1.600 de metri, după mai bine de cinci ore, de către un pădurar, pe numele său Todea Avrămuţ. Acesta, după ce a identificat locul dezastrului înaintea autorităţilor, a direcţionat şi echipajele de urgenţă pentru a acorda primul ajutor răniţilor.

citeste totul despre: