VIDEO Turmă de mistreţi surprinsă „la scăldătoare“, în Apuseni. Cum fac baie de nămol animalele sălbatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mistreti apuseni

O cameră amplasată într-o pădure de angajaţi ai Parcul Natural Apuseni a surprins ”la scăldătoare” o turmă de mistreţi,

Imaginile au fost captate cu ajutorul camerelor cu senzori de mişcare, folosite de specialiştii Romsilva pentru monitorizarea faunei.

Puii de mistreţ trăiesc cu femelele în cârduri, acestea fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne. Cei mai puternici masculi sunt solitari, iar ceilalţi masculi trăiesc în grupuri separate.

În România, mistreţul populează pădurile, începând cu Delta şi Lunca Dunării, până în desişurile Carpaţilor. Este colorat negru - cafeniu. Scoate sunete foarte asemănătoare celor ale porcilor domestici. Colindă în turmă pădurile şi culturile agricole de la marginea acestora. Produce stricăciuni în special în lanurile de porumb şi cartofi. Scroafa fată 4-6 purcei, pe care hrăneşte cu lapte. 

Este vânat pentru trofeu şi pentru carne. Poate ataca omul, de aceea întâlnirea cu aceste animale trebuie evitată. Dentiţia este adaptată modului de hrănire şi e formată din incisivi, canini şi măsele. Trunchiul său este puternic, îndesat, turtit lateral, mai rotunjit la umeri şi mai lat la şale. Râtul lung se termină cu un disc mobil, susţinut de un os cu care poate săpa şi pământul tare. 

Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecţie strictă sau integrală. Se estimează că în această zonă trăiesc mii de exemplare de porc mistreţ.

Citiţi şi:

Ce a păţit un român care a cumpărat două maşini Audi din Germania şi „a uitat“ să mai plătească ratele. Cele două autoturisme valorează 158.000 de euro

Cum recuperează Statul Român averea grofului maghiar Banffy, condamnat pentru instigare la crime împotriva românilor din Transilvania

Abecedarul unicat, vechi de peste două secole, din care au învăţat generaţii de copii în vârstă de 7 ani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite