VIDEO Turmă de mistreţi cu pui, surprinsă în timp ce căuta hrană într-o poiană din Apuseni

VIDEO Turmă de mistreţi cu pui, surprinsă în timp ce căuta hrană într-o poiană din Apuseni

Turma de mistreţi cu pui surprinsă de camera de luat vederi

Noi imagini inedite au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni. Este vorba despre o turmă de mistreţi cu pui, care se hrăneau într-o poiană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile au fost făcute publice de Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva, care a pus şi o întrebare utilizatorilor reţelei. ”Câţi pui de mistreţ sunt în aceste imagini?”, a fost provocarea lansată.
 
Imaginile au fost captate cu ajutorul camerelor cu senzori de mişcare, folosite de specialiştii Romsilva pentru monitorizarea faunei. Puii de mistreţ trăiesc cu femelele în cârduri, acestea fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne. Cei mai puternici masculi sunt solitari, iar ceilalţi masculi trăiesc în grupuri separate.
 
Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecţie strictă sau integrală. Se estimează că în această zonă trăiesc mii de exemplare de porc mistreţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările