VIDEO Tură cu maşina pe şantierul Autostrăzii Sebeş - Turda, lotul 1. Care este stadiul lucrărilor şi când va putea fi dat în circulaţie

VIDEO Tură cu maşina pe şantierul Autostrăzii Sebeş - Turda, lotul 1. Care este stadiul lucrărilor şi când va putea fi dat în circulaţie

Antreprenorul a turnat primul stat de asfalt pe mai mult de 10 km

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda, în lungime de 17 kilometri, are şanse mari să fie gata în 2020. Antreprenorul are însă câteva puncte critice pentru rezolvarea cărora trebuie să colaboreze cu alte instituţii, dar şi cu două familii care au locuinţele în apropierea şantierului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lotul 1 al autostrăzii se întinde la Sebeş şi până la Alba Iulia şi are o lungime de 17 kilometri. Antreprenorul, Asocierea Impresa Pizzarotti - Pomponio Construcţii SRL, ar trebui să lucreze intens pentru a finaliza lucrarea până la sfârşitul anului. Procentul de realizare este de 84,3%, fiind turnat un prim strat de asfalt pe cea mai mare parte a traseului.
 
Punctele critice sunt nodul rutier Alba Iulia Nord, unde, în colaborarea cu Electrica, trebuie mutată o linie electrică de înaltă tensiune şi zona Oarda de Sus. Aici, două familii au obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la realizarea unor sisteme de protecţie fonică a locuinţelor. Cele două locuinţe se află la distanţă de câteva sute de metri una de altă, fiind excluse de la exproprierea deşi proprietarii acestora ar fi fost de acord să plece în altă parte pentru a nu fi obligaţi să trăiască la câţiva metri de viitoarea autostradă. 
 
 
La nodul rutier Alba Iulia nord, pentru relocarea liniei electrice, mai e nevoie de mutarea unui stâlp pe un teren proprietate privată. Proprietarul a refuzat oferta Electrica astfel încât este nevoie de expropriere. probleme sunt şi la nodul rutier de la Sebeş, unde se va realiza conexiunea cu A1 şi cu DN2.  Aici sunt în construcţie şase bretele. Patru dintre acestea vor asigura legătura dintre autostrăzile A10 şi A1, iar celelalte două bretele vor face joncţiunea cu DN1.
 
 
Valoarea contractului pentru lotul 1 este de 541.739.137,21 lei fara TVA din care: 460.478.266,63 lei - Fondul de Coeziune (85%), 81.260.870,58 lei - Guvernul Romaniei (15%). Lucrările au început în decembrie 2014 şi trebuiau finalizate în 2016. Dacă situaţia se menţine în limite normale, iar finanţarea proiectului nu va fi afectată de criza provocată de epidemia de coronavirus sunt şanse mari ca lotul 1 să fie gata până la sfârşitul anului 2020. 
 
 
În ceea ce priveşte lotul 2, în lungime de 25 de km, între Alba Iulia şi Aiud, lucrurile sunt mult mai complicate. Stadiul execuţiiee ste la doar 65%, ceea ce pune în discuţie posibilitatea finalizării lucrărilor chiar şi în 2021.
 

Citiţi şi:

 

 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: