VIDEO Tenorul care a dus folclorul românesc în opera de la Viena şi tulnicăresele din Cîmpeni au făcut spectacol la „Românii au Talent”

VIDEO Tenorul care a dus folclorul românesc în opera de la Viena şi tulnicăresele din Cîmpeni au făcut spectacol la „Românii au Talent”

Liviu Burz şi tulnicăresele din Cîmpeni pe scena ”Românii au talent”

Artistul care a dus folclorul românesc la Opera de Stat din Viena, Liviu Burz, a prezentat un spectacol desăvârşit pe scena emisiunii „Românii au Talent”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liviu Burz (43 de ani) este din Câmpeni, judeţul Alba, şi este unul dintre celei mai prestigioase opere din lume – Opera de Stat din Viena. Chiar şi în capitala imperială a valsului, românul a promovat folclorul românesc, despre care spune că îl ia peste tot în lume pentru că „stilul stufletului este folclorul”.
 
La „Românii au talent”, Liviu Burz a venit cu tulnicăresele din Câmpeni şi au pus în scenă un spectacol inedit. Tinerele fete din Apuseni au cântat la tulnic, un vechi instrument muzical, tradiţional în zona Munţilor Apuseni. „Este un instrument vechi dacic care încă şi-a păstrat funcţia şi noi încercăm să-l mai conservăm un pic, să-l mai avem în muzica noastră şi în cultura noastră pentru că totul se denaturează. Şi dacă nu păstrăm folclorul, pierdem”, a explicat Liviu Burz, pe scena emisiunii „Românii au talent”
 
Atât publicul, cât şi cei patru juraţi de la Românii au talent, l-au aplaudat la scenă deschisă. „A fost un moment care mi-a plăcut şi mă simt onorat că am avut ocazia să fiu martor la acest moment”, a spus Andi Moisescu. Liviu Burz este bas la Opera de Stat din Viena, iar vocea sa impunătoare l-a impresionat pe Florin Călinescu.

 
„Am o curiozate personală. La pâine cum faceţi?, l-a întrebat Florin Călinescu pe Liviu Burz care a răspuns pe un ton grav „Vă rog să-mi daţi o franzelă” Artistul a relatat o întâmplare când vocea sa a făcut diferenţa. „Eram student la Cluj şi asta se întâmplat prin 1996. În autogară, doi cetăţeni aveau ceva de împărţit, unul mai tânăr, unul mai în vârstă, şi ăla mai tânăr îl agresa pe cel mai în vârstă şi am zis: Băăi”, a povestit Liviu Burz, pe scena Românii au talent.
 
Reprezentaţia lui Liviu Burz a pus capăt ultimei ediţii de preselecţii din sezonul 8 al emisiunii Românii au talent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: