VIDEO #şîeu Protest pentru autostrăzi în Alba. Trafic blocat pe DN1, activitate întreruptă la firme şi instituţii

VIDEO #şîeu Protest pentru autostrăzi în Alba. Trafic blocat pe DN1, activitate întreruptă la firme şi instituţii

Protestul naţional iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi pentru construirea de autostrăzi a avut un ecou puternic şi în Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Români şi firme din Alba şi-au întrerupt activitatea timp de 15 minute, de la ora 15:00. Protestul inedit a fost iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, cel care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, pentru care a cheltuit 4.500 de euro şi a cărui inaugurare a avut loc în timpul protestului naţional de 15 minute.
 
Circulaţia auto între Sebeş şi Alba Iulia, pe DN1, a fost blocată total timp de 15 minute, şoferii oprind maşinile în semn de protest faţă de ritmul lent în care sunt construite autostrăzi în România. Printre cei care au ieşit în stradă au fost şi angajaţii Primăriei municipiului Sebeş.

Adi Vararu, un tânăr din Iaşi care locuieşte şi munceşte de 8 luni în Alba Iulia, s-a alăturat, vineri, celor care au protestat pentru autostrăzi. El a stat cu o pancartă şi cu steagul României, timp de 15 minute, urcat pe sensul giratoriu de la intrarea în municipiu, dinspre Teiuş şi mulţi dintre şoferi l-au felicitat pentru gestul făcut, unii chiar i-au cerut să-şi facă poze împreună, însă a fost şi certat de un cetăţean, care s-a recomandat ca fiind ”de la PSD”, care l-a acuzat că a blocat traficul .

Tânărul a explicat că s-a alăturat protestului deoarece doreşte şi el să se construiască autostrăzi în toată ţara şi pentru că îl admiră pe Ştefan Manfachi pentru mobilizarea pe care a reuşit să o facă. ”În primul rand imi doresc autostrazi, imi doresc o schimbare in frumoasa si scumpa Romanie. Eu am lucrat 10 ani in europa la autostrazi si infrastructură si ma doare inima ca la noi in tara doar se fura si atat. In al doilea rand am primit cea mai mare lectie din viata mea de la Stefan Mandachi care desi este un om de afaceri care poate sa isi cumpre avion si sa mearga de colo colo, cum sunt mii in tara asta, a ales totusi sa facă un gest pentru Romania si sa ne trezeasca la realitate si ii multumesc din suflet pentru aceasta lectie pe care nu o voi uita niciodată”, a spus tânărul.
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: