VIDEO Rumoare pe Câmpia Libertăţii din Blaj când pe ecrane a apărut imaginea premierului Viorica Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viorica Dăncilă pe Câmpia Libertăţii de la Blaj
Premierul Viorica Dăncilă pe Câmpia Libertăţii de la Blaj

Prezenţa premierului Viorica Dăncilă la Blaj a trecut aproape neobservată. ”Greşeala” carului de transmisie TV de a afişa pe ecrane, pentru câteva secunde, imaginea premierului a provocat rumoare printre zecile de mii de participanţi.

Viorica Dăncilă a intrat pe Câmpia Libertăţii prin spatele scenei, fără să aibă niciun contact cu oamenii prezenţi la eveniment. 

Imediat a fost invitată în cortul amenajat pentru oficialităţi unde a stat circa 20 de minute. În momentul în care coloana oficială a Papei Francisc se apropia de Blaj, Viorică Dăncilă s-a deplasat spre locul rezervat din primul rând. A fost însoţită la Blaj de miniştrii Ana Birchall şi Sorina Pintea, precum şi de reprezentanţii PSD Alba, printre care şi Victor Negrescu, primul candidat ”sub linie” de pe lista partidului pentru Parlamentul European.

La momentul deplasării spre locul rezervat, premierul a fost aplaudat de persoanele aflate în zona VIP a Câmpiei Libertăţii. 

Ulterior, carul de transmisie a afişat, pentru circa 10 secunde, imaginea premierului Viorica Dăncilă pe ecranele video uriaşe. 

dancila blaj

Pentru Viorica Dăncilă, ideea a fost cu totul neinspirată. Imaginea acestea a produs rumoare printre participanţi, unii acoperindu-şi ochii, alţii fluierând în semn de protest. S-a trecut rapid peste momentul stânjenitor pentru că preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia şi-au făcut apariţia pe Câmpia Libertăţii, iar rumoarea s-a transformat în aplauze.

dancila alba

Dăncilă a părăsit Câmpia Libertăţii la fel cum a venit: într-un anonimat cvasitotal. Ulterior, Guvernul a transmis un comunicat de presă cu privire la participarea premierului la eveniment. ”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, duminică, 2 iunie 2019,  la serviciul liturgic şi la ceremonia de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. (...) Prezenţa prim-ministrului Viorica Dăncilă la acest moment al vizitei Sanctităţii Sale în România este un semn al aprecierii deosebite pe care Guvernul României o acordă dialogului inter-religios şi inter-confesional, al promovării pluralismului religios şi a culturii libertăţii religioase, precum şi a promovării unor politici publice echilibrate şi democratice în domeniul vieţii religioase. Premierul României susţine măsuri care permit implicarea cultelor religioase în societate prin numeroase proiecte sociale, educaţionale, culturale şi de spiritualitate”, se afirmă în comunicat.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Papa i-a beatificat pe cei 7 episcopi martiri. Suveranul Pontif şi-a încheiat ultima întâlnire cu credincioşii din România: A presto! / Pe curând!

VIDEO Mesajul Papei Francisc către romi, la Blaj: „Cer iertare, în numele Bisericii, pentru momentele când v-am discriminat“

   

FOTO Curăţenie exemplară rămasă pe Câmpia Libertăţii din Blaj după plecarea zecilor de mii de pelerini

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite