VIDEO Momentul în care un bărbat loveşte şi trage de păr o femeie, de profesie poliţist, într-un club din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi evoluţii în cazul agresiunii din clubul Stage, din Alba Iulia, după un concert al trupei Paraziţii. Bărbatul reţinut după ce a lovit şi a tras de păr o femeie a fost eliberat sub control judiciar.

Bărbatul care a agresat o femeie, de profesie poliţist, aflată în timpul liber, va fi cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Acesta se numeşte Adrian Bălan, zis Bălănel, fost sportiv şi membru al lumii interlope din Alba Iulia. 

Acesta a fost condamnat în 2012 la 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, fiind acuzat de proxenetism. A recunoscut faptele şi a beneficiat de o reducere semnificativă a pedepsei. În 2016 a fost arestat din nou pentru infracţiuni comise în Franţa.

Potrivit IPJ Alba, la data de 19 noiembrie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 31 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în noaptea de 16/17 noiembrie 2019, în timp ce se afla într-un local public din Alba Iulia, pe fondul unor discuţii contradictorii purtate cu o femeie, i-ar fi adresat injurii, ar fi agresat-o şi ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică.

Bărbatul mai este cercetat în alte dosare penale pentru fapte de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii publice, majoritatea comise în localuri publice. De asemenea este trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Unele dintre fapte au fost săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie, respectiv in termenul de supraveghere. Are numeroase antecedente penale.

Un video care surprinde agresiunea bărbatului a fost făcut public miercuri seara. Pe filmare se observă cum poliţista, aflată în timpul liber alături de câţiva prieteni, intră în conflict cu ”Bălănel”. Pe filmare se observă că lucrurile degenerează şi femeia este apucată cu brutalitate de păr şi trântită pe jos, de faţă cu toţi cei prezenţi. Tânăra lucrează la Brigada de Operaţiuni Speciale a IPJ Alba şi nu era în timpul serviciului. Aceasta a depus plângere, astfel încât bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, apoi fiind eliberat sub control judiciar. 

  

Iniţial, pe Facebook, a apărut un video care arată doar prima parte a conflictului, fără intervenţia dură a bărbatului. Înregistrarea video a incidentului a fost postat pe contul de Facebook ”Probleme #DeAlba”. Pe imaginile suprinse pe camerele de supraveghere se poate vedea cum un grup de tineri, printre care se afla şi o tânără, intră în conflict cu bărbatul. Aceasta încearcă să îi ia şapca din cap şi chiar simulează o lovitură cu piciorul. 

Imagine indisponibilă

”După ce a consumat mai multe pahare cu alcool într-un club din Alba Iulia, unde a avut loc concertul trupei Paraziţii, o politistă (probabil aflată in timpul liber,deranjată de piesa "Fă-te poliţist") agresează, înjură şi ameninţă un membru din personalul clubului, după care cere colegilor ei reţinerea acestuia . Autorităţile au reţinut o stare de fapt total eronată cu situaţia reală, stare relatată, probabil, de poliţista aflată în stare de ebrietate. Oare un poliţist civil, aflat în timpul liber şi în stare avansată de ebrietate, mai poate fi numit poliţist?”, se precizează pe pagina pe care a fost postat clipul video.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite