VIDEO Mobilizare importantă pe lotul 2 al A10 Sebeş - Turda. A fost montată a treia staţie de asfalt. Se lucrează intens la podurile peste râul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltări şi construcţii de poduri pe lotul 2. Foto: ziarulunirea.ro
Asfaltări şi construcţii de poduri pe lotul 2. Foto: ziarulunirea.ro

Noi evoluţii pozitive pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Andreprenorul grec AKTOR a adus o a treia staţie de asfalt care va permite accelerarea lucrărilor pe cei 24,5 km, între Alba Iulia şi Aiud.

Staţia de asflat este montată complet în organizarea de şantier de la Beldiu, în prezent fiind în procedură de avizare, aşteptându-se avizul de mediu şi celelalte autorizaţii pentru a putea fi pusă în funcţiune. Astfel, Aktor va avea trei staţii de asfalt, capacitatea totală a acestora, la o zi de muncă normală, fiind între 2.200 şi 2.500 de tone/24 de ore.

În cele două organizări de şantier de la Beldiu, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda are, în prezent, o staţie de betoane, două staţii de balast stabilizat şi două staţii de asfalt.

Ca o noutate, pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, în zona Teiuş, s-au încheiat lucrările de relocare a reţelelor de înaltă tensiune, mai rămânând doar de demontat câţiva stâlpi, acţiune care nu-l împiedică pe constructor să intervină în zona liniei de cale ferată.

Săptămâna viitoare, pe lotul 2 vor începe lucrările de montare a primilor parapeţi. Cu trei staţii de asfalt şi lucrând simultan cu două finisoare, Aktor speră ca până la finalul anului 2020 să aibă „la negru” tot lotul 2, cu cel puţin un strat de asfalt.

Tot pe locul 2 a crescut, în ultimele zile, mobilizarea la viitoarele poduri peste râul Mureş de la Rădeşti şi Sâncrai, cele mai importante viaducte de pe acest segment de autostradă. La podul peste râul Mureş de la Rădeşti, firma Retter a realizat primele suprabetonări şi continuă operaţiunile de ridicare şi montare a predalelor peste structura metalică. 

În zona viitorului pod peste râul Mureş de la Sâncrai, nivelul ridicat al apei din ultima vreme a dat bătai de cap constructorului, o parte din pilonii foraţi fiind sub apă. Retter lucrează şi în această zonă, primul dintre cei 4 piloni care mai trebuie construiţi fiind deja „ieşit din pământ”. Cu toată mobilizarea şi promisiunile l,ansate de reprezentanţii Guvernului, şansele ca acest lot să fie gata în 2020 sunt minime.

Citiţi şi:

 

„Complicaţiile juridice” împiedică finalizarea investiţiilor pe Transalpina. Zeci de kilometri sunt fără parapeţi

 

„Am constatat un miracol. Lucrările sunt în grafic”. Autostrada de 40 de kilometri care ar trebui finalizată în noiembrie 2020

 

Curtea de Conturi a fost învinsă în instanţă de o companie de stat. De ce decizia poate provoca un şoc bugetar

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite