VIDEO Metodă originală de deszăpezire a unui drum din Apuseni: săteni urcaţi pe un plug de lemn tras de un tractor

VIDEO Metodă originală de deszăpezire a unui drum din Apuseni: săteni urcaţi pe un plug de lemn tras de un tractor

Deszăpezire originală pe un drum comunal din Apuseni

Sătenii dintr-un sat din Apuseni, izolat din punct de vedere a circulaţiei auto datorită căderilor masive de zăpadă, nu au mai aşteptat intervenţia autorităţilor şi şi-au deszăpezit singuri drumul.

Ştiri pe aceeaşi temă

La fel ca în toată zona Apusenilor şi în comuna Poiana Vadului căderile masive de zăpadă din ultima perioadă au provocat blocaje pe drumurile comunale şi săteşti. 

Dacă drumurile naţionale şi cele judeţene au fost deszăpezite şi s-a putut circula în condiţii bune, nu acelaşi lucru se poate spune despre drumurile secundare. Sate întregi au rămas blocate din punct de vedere a accesului auto pentru că autorităţile locale nu au fost capabile sau nu au avut la dispoziţie utilaje care să îndepărteze zăpada.

O astfel de situaţie s-a întâlnit la Poiana Vadului, unde locuitori din câteva sate au rămas izolaţi de centrul comunei. Indiferenţa autorităţilor locale i-a determinat pe câţiva săteni să folosească o metodă mai puţin întâlnită de deszăpezire. 

Au confecţionat un plug de lemn pe care s-au urcat mai multe persoane şi care a fost tras de un tractor pe drum şi astfel a putut fi deschisă circulaţia, iar copiii au reuşit să ajungă la şcoală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: