VIDEO Mesajul transmis României de Mihai Şora, inspirat de vizita la Alba Iulia: „Îţi doresc să-ţi poţi păstra copiii la tine, să nu le fie mutilat viitorul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şora a participat la Alba Iulia la un marş de protest faţă de modificarea legilor Justiţiei
Mihai Şora a participat la Alba Iulia la un marş de protest faţă de modificarea legilor Justiţiei

La cei 101 ani, filosoful MIhai Şora a urat „La mulţi ani” României şi românilor, într-un mod original. A postat pe pagina a de pe Facebook, unde are peste 70.000 de persoane care îi urmăresc mesajele, un video realizat la Alba Iulia.

Filosoful Mihai Şora, la cei 101 de ani ai săi, a urat ”La mulţi ani” României, postând e contul său de Facebook un video realizat la Alba Iulia. Acesta a vizitat oraşul la sfârşitul lunii noiembrie şi chiar a participat la un marş de protest împotriva Guvernului, străbătând oraşul pe jos, alături de albaiulieni. 

De asemenea, a participat la o activitate de desen împreună cu mai mulţi copii. Mesajul video se concentrează pe întîlnirea filosofului de 101 ani cu copiii, despre care spune că sunt ”viitorul acestei ţări.”

Postarea filosofului Mihai Şora:

”Am stat de vorbă cu oamenii mari la Universitate, – pentru că vrem să înţelegem în ce lume trăim şi ce rost avem, unii şi alţii, în această lume;

am întâlnit credincioşi rugându-se în bisericuţa de lângă Cetate, ridicată pe locul ctitoriei lui Mihai Viteazul, – pentru că rugăciunea este mai puternică şi mai vie în Biserică, printre semenii tăi, împreună cu ei;

am mărşăluit alături de alţi oameni pe Calea Moţilor, – pentru că ne pasă, ne dor toate rănile ţării noastre;

am desenat alături de copii, – pentru că ei sunt marea mea bucurie şi cel mai preţios tezaur pe care îl avem, în clipa de faţă, şi în toate clipele pe care ni le va îngădui Istoria.

În Alba Iulia – această frântură de Românie, exemplară şi firească totodată.

La mulţi ani, Ţara mea! Îţi doresc să-ţi poţi păstra copiii la tine, să nu le fie mutilat viitorul, să crească senini şi liberi, pentru ca tu să fii senină şi liberă.

Cu Veronica (1 an) şi Ana, Ana-Maria, Carmen, Cătălin, Claudiu, Cristian, Dionisie, Karina, Miruna, Răzvan, Tudor, Vlad. Alba Iulia, noiembrie 2017”

   

Filozoful a fost prfezent la Alba Iulia în 25 şi 26 noiembrie. prezent la mitingul de protest, Şora a spus că este normal ca oamenii să se intereseze de ”soarta cetăţii”. Întrebat dacă este important să apărăm justiţia, Mihai Şora a răspuns: ”Bineînţeles. Ce ne-am face fără justiţie? Am ajunge să ne conducă hoţii şi ticăloşii dacă nu există justiţie”. De asemenea, întrebat ce mesaj transmite protestatarilor, acesta a spus că ”le urez ca protestele lor să fie încununate de succes şi în orice caz să nu se lase”. La întrebarea de ce ne maturizăm atât de greu, având în vedere că a trecut mult timp de la Revoluţie, Şora a răspuns: ”Nu ştiu dacă noi ne maturizăm atât de greu sau clasa politică a reuşit, sau n-a reuşit, să ţină drumul drept pe care ar trebui să-l ţină”.

Totodată, filozoful a spus că Guvernul ar trebui să se pună în slujba intereselor poporului. ”Guvernul să aibă urechi şi să audă, să aibă ochi şi să vadă şi să tragă consecinţele. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voinţa populaţiei pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor. Asta este un guvern. Nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoinţă, sau aşa ar trebui să fie, care se pună în slujba interselor generale, a intereselor poporului întreg”, a mai spus Mihai Sora.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite