VIDEO INEDIT Cum se distrau absolvenţii unui liceu din Cugir în 1989

VIDEO INEDIT Cum se distrau absolvenţii unui liceu din Cugir în 1989

Absolvenţii dansau pe terenul de sport al liceului. Foto: captură youtube

Petrecerile de final de liceu, în anii de dinainte de Revoluţie, erau mult diferite faţă de ceea ce se întâmplă în prezent, datorită restricţiilor impuse de regimul comunist. Cu toate acestea, tinerii absolvenţi ştiau să se distreze. O demonstrează imaginile de la banchetul organizat la un liceu din Cugir în iunie 1989.

Instituţia de învăţământ este fostul Liceu Industrial nr. 1, în prezent Colegiul Naţional „David Prodan“ din Cugir. În 1989 au terminat liceul aici 179 de elevi. Petrecerea de sfârşit de an a fost organizată în sala de sport. Absolvenţii şi profesorii au dansat pe muzica trupei ABBA şi a altor formaţii în vogă la vremea respectivă pe terenul de sport al liceului. Tinerii, acum în vârstă de 40 – 41 de ani, erau îmbrăcaţi în haine la modă şi radiau de fericire.

De pe mesele unde se servea mâncarea de către absolvenţi lipseau băuturile alcoolice. Banchetul a fost precedat de întâlnirea din curtea liceului, unde directorul a ţinut un discurs. Au mai vorbit şefa de promoţie a claselor a XII-a şi reprezentanta claselor a XI-a. Câteva filmuleţe video cu petrecerea de sfârşit de an şi ultimul „careu“ de la şcoală au fost postate pe youtube.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: