VIDEO Incendiul de mari proporţii de la fabrica de condimente din Alba Iulia, stins după 4 zile şi jumătate. Pompierii au părăsit zona intervenţiei după 108 ore

VIDEO Incendiul de mari proporţii de la fabrica de condimente din Alba Iulia, stins după 4 zile şi jumătate. Pompierii au părăsit zona intervenţiei după 108 ore

Pompierii au acţionat timp de 108 ore

Pompierii au încheiat intervenţia la fabrica din Alba Iulia distrusă de un incendiu de mari proporţii după 4 zile şi jumătate. În total, forţele ISU Alba au acţionat timp de 108 ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cifrele intervenţiei pompierilor sunt edificatoare: 108 ore de intervenţie continuă, 26 de ofiţeri şi 142 de subofiţeri din 4 judeţe, 38 de autospeciale, 4 motopompe, 10 autocamioane salvate.
 
”Miercuri, începând cu oră 18.00, intervenţia pentru stingerea incendiului izbucnit în data de 02.02.2019 la Solina România, s-a încheiat. Pe parcursul acestor zile, la faţă locului au acţionat 38 autospeciale de intervenţie, 4 motopompe, 26 ofiţeri şi 142 subofiţeri şi maiştrii militari. În data de 02.02.2019, au acţionat şi pompieri din Hunedoara, Cluj şi Sibiu ulterior acţionând doar cei din Alba. A ars hală de producţie şi depozitare, spaţii administrative şi conexe pe o suprafaţa de aprox. 10.000 mp. Au fost protejate/salvate – 10 autocamioane, aparatură de laborator, butelii cu GPL, acetilena, etc., instalaţie depozitare azot, depozit motorină şi alte bunuri folosite în procesul de producţie. A fost protejată hală de producţie din imediată apropiere aparţinând unui alt operator economic”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.
 
Focul a izbucnit sâmbătă dimineaţa, înainte de ora 6.00, şi a fost sesizat de un paznic al clădirii. El a cerut ajutor, prin numărul de urgenţă 112 şi, iniţial, la locul incendiului s-au deplasat două autospeciale şi o ambulanţă de la Detaşamentul Alba Iulia. Foarte repede, pompierii şi-au dat seama că nu vor reuşi să stingă flăcările care deja aveau o înălţime de peste 10 metri şi au cuprins întreaga clădire, astfel că forţele au fost suplimentate cu încă două autospeciale şi pompieri de la Garda de intervenţie Sebeş şi apoi cu alte maşini de stingere, autoscări şi pompieri din din Cluj, Sibiu şi Hunedoara. Pe parcursul zilei de sâmbătă au fost transmise şi două mesaje RO-Alert către populaţia din zonă, care a fost îndemnată să nu părăsească locuinţele din cauza fumului.
 
Primii pompieri care au ajuns la locul incendiului au fost recompensanţi
 
O comisie formată din reprezentanţi ai proprietarului fabricii, pompierilor, poliţiei şi firmei asigurătoare a început marţi cercetarea cauzelor care au dus la izbucnirea incendiului. Rezultatele vor fi aflate cel mai devreme la sfârşitul săptămânii viitoare. Miercuri, 6 februarie, 20 de pompieri care au intervenit la începutul incendiului au fost distinţi cu diplome simbolice de către Instituţia Prefectului.
 
Intervenţia acestora a fost una defensivă, în condiţiile în care extinderea cu repeziciune a focului şi flăcările înalte de peste 10 metri au făcut imposibilă încercarea de stingere la momentul respectiv. Primii pompieri s-au preocupat ca focul să nu ajungă şi la cealaltă fabrică din apropiere, precum şi la două tancuri încărcate cu azot şi motorină. De asemenea, şoferii de pe primele autospeciale au reuşit să pornească şi să mute de lângă fabrică un număr de 10 autocamioane, care erau în pericol să fie distruse.
 
 
Managementul companiei a transmis duminică un comunicat prin care lasă să se înţeleagă că nu vor renunţa la afacerea din Alba Iulia. ”În ceea ce priveste responsabilitatea faţă de angajaţii nostri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului. Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA şi vor fi implementate acţiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piaţa româneasca şi est-europeană. Conducatorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România”, a afirmat Ciprian Grădinariu, Country Manager Solina Romania.
 
 
Asigurătorul companiei Solina, Omniasig, a subliniat că este alături de producător şi va depune toate eforturile pentru soluţionarea situaţiei. ”Pentru a oferi asistenţa necesară asiguratului, o echipă din cadrul Direcţiei Daune a OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a deplasat la faţa locului la foarte scurt timp de la izbucnirea incendiului, în prezent fiind desfăşurate procedurile de constatare şi evaluare a daunelor”, au precizat reprezentanţii firmei de asigurare.
 
 

Sursa fotografiilor: ISU Alba

Imagini din aceeasi galerie
  • Sursa fotografiilor: ISU Alba
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările