VIDEO Incendii mari de vegetaţie în Apuseni pe o suprafaţă de peste 100 de hectare. Focul a ajuns în rezervaţia Scăriţa Belioara

VIDEO Incendii mari de vegetaţie în Apuseni pe o suprafaţă de peste 100 de hectare. Focul a ajuns în rezervaţia Scăriţa Belioara

Pompierii se luptă de mai bine de o zi cu incendiile din Apuseni

Pompierii din Alba se luptă de mai bine de 24 de ore cu două incendii uriaşe în Munţii Apuseni. Ard la această oră peste 100 de hectare de vegetaţie şi litieră de pădure.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Staţia de pompieri Cîmpeni în cooperare cu Detaşamentul de pompieri Alba Iulia şi Detaşamentul de pompieri Aiud continuă intervenţia de limitare şi lichidare a incendiilor de vegetaţie uscată şi litiera de pădure izbucnite în decursul zilei dejoi, din comuna Lupşa, respectiv comuna Poşaga.
 
 
Sunt alocate 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi peste 20 de subofiţeri. Sunt implicaţi, de asemenea, membri ai serviciilor locale voluntare pentru situaţii de urgenţă.
 

Suprafaţă afectată este de aproximativ 90 de hectare la comuna Lupşa şi circa 10 hectare în comuna Poşaga, în zona reservaţiei naturale Scăriţa Belioara.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările